It's me

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf It’s me)
Periode1976
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreArtistieke film
Decennia1970-1979
Lengte68 minuten
Mediumbioscoop, 16mm/35mm, kleur

It's me.jpg

Beschrijving

Een filmactrice krijgt telefonisch een aanbod. Zij is alleen op haar appartement en moet binnen anderhalf uur een beslissing nemen.

Makers

Regie Frans Zwartjes

Actrice Willeke van Ammelrooy

Adviseur Sjef Teuns

Camera Mat van Hensbergen en Frans Zwartjes

Montage Wouter Snip

Muziek Lodewijk de Boer en Frans Zwartjes

Tekst Nol van Dijk

Decor Frans Zwartjes, Trix Zwartjes, Floor Peters

Make-up Diane Simard

Geluid Boy van Hattum

Mixage Jan van Sandwijk

Productie-assistent Floor Peters

Titels Gerrit van Dijk

Productie Nico Crama

Subsidie Ministerie CRM

Achtergrondinformatie

Ironisch genoeg waagt Nico Crama zich na de organisatie van de Dag van de Korte Film in Den Haag aan de productie van een lange film - en wel voor een cineast die tot dan toe alleen maar korte films had gemaakt: Frans Zwartjes. Deze docent aan de Vrije Academie Psychopolis in Den Haag heeft een internationaal erkend oeuvre van ‘avant-garde films’ opgebouwd. Het ministerie van CRM stelt hem in staat een lange film te maken: It's me. Bijzonderheid is de medewerking van Willeke van Ammelrooy. Sinds Mira (Fons Rademakers, 1971) geldt ze als het sex-symbool van de Nederlandse film. In It's me krijgt Van Ammelrooy, die kort daarvoor met haar eerste korte film Rust (1976) blijk heeft gegeven van haar aspiraties als filmmaker, de kans om te laten zien wat ze als actrice in haar mars heeft.

Opgeblazen van 16mm naar 35mm, wordt de film door Pieter Goedings van de Amsterdamse bioscoop The Movies in roulatie gebracht. Samen met zijn Amsterdamse collega Cor Koppies (Cinetol, later Cinecenter) is Goedings een van de weinige exploitanten/distributeurs, die serieuze belangstelling hebben voor de films die Crama produceert. Zo is Goedings een uitgesproken liefhebber van het werk van Paul Driessen en brengt Koppies The Boulevard of Broken Dreams in roulatie.