Keek op de Week

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf Keek op de week)
Periode1988-1993
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSatire
Decennia1980-1989 1990-1999
Mediumtelevisie

Keekopdeweek 1988.jpg Keekopdeweek.jpg Keekopdeweek1990.jpg

Beschrijving

In Keek op de week geven Kees van Kooten en Wim de Bie hun satirische kijk op de nieuwsfeiten van de afgelopen week. Het duo haakt in op het journaal dat aan hun programma vooraf gaat. Via een videoscherm introduceren ze tal van typetjes die vaak uitgroeien tot onvergetelijke personages.

Via 'Keek op de week' maakt de kijker voor het eerst kennis met de zwerver Dirk, die het liefst met Van Kooten een pilsje gaat drinken. Andere populaire creaties zijn professor Akkermans ("ik ben gevraagd"), Berendien uut Wisp, Oost-Europa-deskundige dr. Clavan en neerlandicus Kipping.

Met 'Keek op de week' is het populaire duo voor het eerst wekelijks via de VPRO te zien. Het programma luidt hun meest succesvolle periode in en is vanaf oktober 1988 vijf seizoen lang te zien. Na Keek op de week komen Van Kooten en De Bie nog met series als Krasse knarren en Deksel van de desk.

Makers

Alleen de laatste aflevering op 11 april 1993 vermeldt op de aftiteling de makers. Sinds Het simplisties verbond wordt met dezelfde crew gewerkt.

Tekst, samenstelling, regie Kees van Kooten en Wim de Bie

Productie, studioregie Maud Keus

Camera Paul Van den Bos

Geluid Roel Bazen

Grime, kap Arjen van der Grijn

Video editing Martin de Vries, At Buursema

Decor Guus van den Heuvel

VPRO