Robin Paul Weijers

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf Mr domino)
PersoonPlaceholder.png

NaamRobin Paul Weijers
Geborenonbekend, 4 mei 1965
Functiesondernemer, programmamaker, decorontwerper, presentator
Bekend vanDomino Day, Kettingreactie
Periode actief1986 - heden
Werkt samen metNance, Hans Kraay jr., Wendy van Dijk, John de Mol
Externe infoBedrijf van Robin Paul Weijers

Robin Paul Weijers in de media
Oeuvre van Robin Paul Weijers

Hij is in de media vooral bekend als Mr. Domino. Robin Paul Weijers gebruikt dominostenen om televisie te maken. Hieronder vallen commercials, managementtrainingen en het wereldberoemde evenement Domino Day, waar geprobeerd wordt een wereldrecord te halen.

In 1986 studeert Weijers op de TU Delft. Tijdens deze studie ontmoet hij Ron Wunderink die in Japan domino heeft gezien. Hij vraagt of er promotie voor Nederland gemaakt kan worden met dominostenen. Robin Paul begint daar als één van de 45 mee. Dit wordt een groot succes en sindsdien ziet Weijers domino als een communicatiemiddel. Volgens hem zorgt het voor vermaak, maar kan er meer mee gedaan worden en hij wil dat ontwikkelen. Hij begint er een bedrijf in, wat overigens het enige bedrijf ter wereld is dat zich volledig bezig houdt met dominoproducties.

In 1989 begint Weijers een bedrijf dat zich volledig bezig houdt met dominoproducties. Hij maakt er televisie mee: hij gebruikt ze in commercials en bij managementtrainingen. Daarnaast doet hij live-shows. Dit bedrijf bestaat uit 16 mensen. Hij wil met domino verhalen kunnen vertellen en dat wil hij in een format doen. Echter: de publieke omroepen vinden het te duur om voor één avond televisie te financieren.

Als hij eind jaren '90 een partner vindt in John de Mol is Domino Day geboren en sindsdien is Weijers verantwoordelijk voor de creatie en Endemol voor de distributie.

Door dit succes kan Weijers ook verhalen vertellen met domino. Een Zwitserse levensverzekeringsmaatschappij vraagt Weijers om een naamsverandering duidelijk te maken. Daarna zet hij voor het Oostenrijkse spoorwegbedrijf ÖBB een project op waarbij 4000 mensen domino bouwen en hij maakt bij de EO Jongerendag in de Amsterdam Arena een levend mozaïek.

In 2009 wordt Weijers op het allerlaatste moment gevraagd om samen met Hans Kraay jr. en Nance het programma Kettingreactie te gaan presenteren. Hier licht hij als expert de knelpunten en technische hoogstanden toe. In datzelfde jaar start hij een webshop waar hij dominostenen verkoopt en daarnaast organiseert en presenteert hij een kampioenschap in het domino bouwen, waarbij deelnemers in verschillende disciplines van het dominobouwen tegen elkaar strijden.

Op dit moment heeft Weijers met domino diverse wereldrecords op zijn naam staan, in diverse disciplines. Hieronder een lijst.

  • Grootste aantal gevallen dominostenen (4.491.863 stenen)
  • Hoogste dominoklim (11,52 meter)
  • Meeste kleine dominostenen om (7 millimeter/1.114 dominostenen)
  • Grootste dominobouwwerk (22.075 dominostenen/2 meter)
  • Het snelst omvallen van 30 meter dominostenen (4,21 seconden)
  • Grootste dominovlak (1.011.732 stenen/500 m2)
  • Zo lang mogelijk een gesloten keten van stenen herhaaldelijk opbouwen nadat ze gevallen zijn (35 minuten en 22 seconden)