Zeven manieren om je tijd te versieren: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 13: Regel 13:
<br clear="all">
<br clear="all">
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===
''Zeven manieren om je tijd te versieren'' is een serie uitzendingen over muzische vorming. In deze cursus wordt een indruk gegeven van wat er zoal valt te beleven op het gebied van muzische vorming. Muzische vorming is een vaag begrip. Vroeger sprak men van kunstzinnige vorming. Deze term riep associaties op met ernst en geleerdheid, met iets vervelends, iets dat buiten het bereik van een 'normaal' mens valt. Anderen dachten bij kunstzinnige vorming alleen aan pitrieten en pottenbakken. En nu is er een muzische vorming, waarbij niemand zich iets voor kan stellen.  
''Zeven manieren om je tijd te versieren'' is een serie uitzendingen over [[muzische vorming]]. In deze cursus wordt een indruk gegeven van wat er zoal valt te beleven op het gebied van muzische vorming. Muzische vorming is een vaag begrip. Vroeger sprak men van kunstzinnige vorming. Deze term riep associaties op met ernst en geleerdheid, met iets vervelends, iets dat buiten het bereik van een 'normaal' mens valt. Anderen dachten bij kunstzinnige vorming alleen aan pitrieten en pottenbakken. En nu is er een muzische vorming, waarbij niemand zich iets voor kan stellen.  


=== Televisie===
=== Televisie===
Regel 19: Regel 19:


=== Radio===
=== Radio===
De radio-uitzendingen zijn vrijdag's middags op Radio 5 uitgezonden, in het programma Wijzer op 5, vanaf 12.15 tot 13.00 uur. Zij volgen hetzelfde stramien als de televisie-uitzendingen. Aan de orde zijn  onder andere: een jazzworkshop, een cursus smartlappen schrijven, een cabaretweekend en de lol van het zingen aan bod gekomen. De eerste radio-uitzending vindt plaats op vrijdag 5 september 1986.
De radio-uitzendingen zijn vrijdag's middags op Radio 5 uitgezonden, in het programma [[Wijzer op 5]], vanaf 12.15 tot 13.00 uur. Zij volgen hetzelfde stramien als de televisie-uitzendingen. Aan de orde zijn  onder andere: een jazzworkshop, een cursus smartlappen schrijven, een cabaretweekend en de lol van het zingen aan bod gekomen. De eerste radio-uitzending vindt plaats op vrijdag 5 september 1986.




Regel 25: Regel 25:




Zowel de televisie- als de radioproductie is in handen van de [[AVRO]].
Zowel de televisie- als de radioproductie zijn geproduceerd door de  [[AVRO]] in het kader van de [[Feduco]].





Huidige versie van 4 dec 2013 om 09:18

Periode1986
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreinformatief
Decennia1980-1989
Lengte30'00"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Zeven manieren om je tijd te versieren is een serie uitzendingen over muzische vorming. In deze cursus wordt een indruk gegeven van wat er zoal valt te beleven op het gebied van muzische vorming. Muzische vorming is een vaag begrip. Vroeger sprak men van kunstzinnige vorming. Deze term riep associaties op met ernst en geleerdheid, met iets vervelends, iets dat buiten het bereik van een 'normaal' mens valt. Anderen dachten bij kunstzinnige vorming alleen aan pitrieten en pottenbakken. En nu is er een muzische vorming, waarbij niemand zich iets voor kan stellen.

Televisie

In de televisie-uitzendingen worden een aantal mensen gevolgd die om uiteenlopende redenen het besluit nemen 'iets op het terrein van de muzische vorming te gaan doen'. Er wordt nagegaan wat hun motieven waren, wat ze op hun cursus aantreffen, wat ze ervan vinden en wat ze aan deze cursus hebben gehad. Aan de orde zijn onder andere: een video-workshop, een danscursus, een werkplaats waar men eigen kleding ontwerpt en maakt, cursussen binnenhuisarchitectuur, stemvorming en een clownsopleiding aan bod gekomen. De cursus Zeven manieren om je tijd te versieren is gestart op televisie op dinsdag 2 september 1986

Radio

De radio-uitzendingen zijn vrijdag's middags op Radio 5 uitgezonden, in het programma Wijzer op 5, vanaf 12.15 tot 13.00 uur. Zij volgen hetzelfde stramien als de televisie-uitzendingen. Aan de orde zijn onder andere: een jazzworkshop, een cursus smartlappen schrijven, een cabaretweekend en de lol van het zingen aan bod gekomen. De eerste radio-uitzending vindt plaats op vrijdag 5 september 1986.



Zowel de televisie- als de radioproductie zijn geproduceerd door de AVRO in het kader van de Feduco.



Makers

AVRO in het kader van de Feduco