Sonja op maandag: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(26 tussenliggende versies door 5 gebruikers niet weergegeven)
Regel 11: Regel 11:




[[afbeelding: Sonja_op_Maandag_titel.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_Maandag.jpg]]
[[afbeelding: Sonja_op_Maandag_titel.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_Maandag.jpg]]
 
[[afbeelding: Sonja_op_Dinsdag_titel.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_Dinsdag.jpg]]
 
[[afbeelding: Sonja_op_vrijdag.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_woensdag_titel.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_Woensdag.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_Donderdag.jpg]]
 
[[afbeelding: Sonja_op_Zaterdag.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_Zaterdag2.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_zaterdag4.jpg]] [[afbeelding: Sonja_op_zaterdag3.jpg]]


=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


In 1981 volgt [[Sonja Barend]] haar ''[[Sonja's goed nieuws show| Goed nieuws show]]'' op met het praatprogramma ''Sonja op maandag''. De titel verandert in loop der jaren wel eens als het op een andere dag wordt uitgezonden. Zo is er in 1982-1983 ''Sonja op vrijdag'', in 1983-1984 ''Sonja op dinsdag'', in 1984-1985 ''Sonja op zaterdag'' en heet het programma in 1986-1987 weer ''Sonja op maandag''. Vervolgens verandert de titel in 1988-1989 in ''Sonja op donderdag'', waarna het in 1990 voor de laatste maal van titel verandert: terug naar ''Sonja op zaterdag''.
In 1981 volgt [[Sonja Barend]] haar ''[[Sonja's goed nieuws show| Goed nieuws show]]'' op met het praatprogramma ''Sonja op maandag''. De titel verandert in loop der jaren wel eens wanneer het programma op een andere dag wordt uitgezonden. Zo is er in 1982-1983 ''Sonja op vrijdag'', in 1983-1984 ''Sonja op dinsdag'', in 1984-1985 ''Sonja op zaterdag'' en heet het programma in 1986 eventjes ''Sonja op woensdag'' om vervolgens weer te veranderen in ''Sonja op maandag'' . In de periode 1987-1988 heet het programma ''Sonja op zondag''. Vervolgens verandert de titel in 1988-1989 in ''Sonja op donderdag'', waarna het in 1990 voor de laatste maal van titel verandert: terug in ''Sonja op zaterdag''.


Het programma levert wederom spraakmakende televisie op, zoals het eerste interview met een AIDS patient op de Nederlandse televisie. Verder levert het programma een aantal legendarische uitspraken op zoals die van Karel Appel die als hij Sonja's kritische vragen moe wordt zegt: "Tais-toi et sois belle" (Houd je mond en wees mooi).
Het programma levert wederom spraakmakende televisie op, zoals het eerste interview met een AIDS patient op de Nederlandse televisie. Verder levert het programma een aantal legendarische uitspraken op zoals die van Karel Appel die, als hij Barends kritische vragen moe wordt, zegt: "Tais-toi et sois belle" (Houd je mond en wees mooi).


Op 27 april 1996 stopt de reeks talkshows en ook de samenwerking tussen Barend en Blazer. [[Sonja Barend]] gaat met [[Paul Witteman]] afwisselend het praatprogramma ''[[Barend & Witteman]]'' presenteren.
Memorabel is ook de uitzending waarin [[Boudewijn Büch]] het aan de stok krijgt met [[Adelheid Roosen]]. Tijdens het slotgesprek met alle gasten neemt Büch steeds meer de leiding over. Barend houdt het voor gezien en schenkt haar stoel aan Büch. Dit is zeer tegen de zin van [[Adelheid Roosen]] die begint Büch uit te schelden. Barend komt niet meer terug in het gesprek; ze blijft geprikkeld reageren op de gasten. Ze is blij wanneer de afsluitende muziek klinkt: “Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik de tune hoorde!”
 
Op 27 april 1996 stopt de reeks talkshows en ook de jarenlange samenwerking tussen Barend en [[Ellen Blazer]]. [[Sonja Barend]] gaat met [[Paul Witteman]] afwisselend het praatprogramma ''[[Barend & Witteman]]'' presenteren.
 
Op 8 oktober 2011 maakte Barend haar eenmalige comeback met een uitzending van "Sonja op Zaterdag" met als thema: De beste interviewers en reikt ze ook de "Sonja Barend Award 2011" uit.


=== Makers ===
=== Makers ===


Redactie [[Lida Iburg]], [[Kor Al]], [[Kathleen Warners]], [[Gerard Braspenning]], [[Frans Peeters]], [[Harry de Winter]], [[Hans de Graaf Bierbrauwer]], [[Kees Driehuis]], [[Jahaga Bosscha]], [[Els Lansdorp]], [[Baukje Toonstra]], [[Katrien de Klein]], [[Santje Kramer]], [[Hendrina Praamsma]], [[Marieke Rietkerk]], [[Hellen van Schelven]]
Productie [[Lida Iburg]], [[Kor Al]], [[Kathleen Warners]], [[Gerard Braspenning]], [[Frans Peeters]], [[Harry de Winter]], [[Hans de Graaf Bierbrauwer]], [[Leonie Biegel]]
Productie-assistentie [[Ineke Peet]], [[Regina Mulders]], [[Miriam Bos]]
Regie [[Siem Suurhoff]], [[Kor Al]], [[Siebe de Steenwinkel]]
Regie-assistentie [[Leonie Biegel]], [[Miriam Bos]]
Eindredactie [[Sonja Barend]], [[Ellen Blazer]]
Decorontwerp [[Dorus van der Linden]]
Organisatie [[Ineke Peet]]
Muziekproductie [[Harry de Winter]]


[[VARA]].
----
----


Regel 31: Regel 59:
[[Category: 1980-1989]] [[Category: 1990-1999]]  
[[Category: 1980-1989]] [[Category: 1990-1999]]  


[[Category: producties]]
[[category:productielijst S]]

Huidige versie van 18 okt 2022 om 12:52

Periode1981-1996
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma
Decennia1980-1989, 1990-1999
Mediumtelevisie


Sonja op Maandag titel.jpg Sonja op Maandag.jpg

Sonja op Dinsdag titel.jpg Sonja op Dinsdag.jpg

Sonja op vrijdag.jpg Sonja op woensdag titel.jpg Sonja op Woensdag.jpg Sonja op Donderdag.jpg

Sonja op Zaterdag.jpg Sonja op Zaterdag2.jpg Sonja op zaterdag4.jpg Sonja op zaterdag3.jpg

Beschrijving

In 1981 volgt Sonja Barend haar Goed nieuws show op met het praatprogramma Sonja op maandag. De titel verandert in loop der jaren wel eens wanneer het programma op een andere dag wordt uitgezonden. Zo is er in 1982-1983 Sonja op vrijdag, in 1983-1984 Sonja op dinsdag, in 1984-1985 Sonja op zaterdag en heet het programma in 1986 eventjes Sonja op woensdag om vervolgens weer te veranderen in Sonja op maandag . In de periode 1987-1988 heet het programma Sonja op zondag. Vervolgens verandert de titel in 1988-1989 in Sonja op donderdag, waarna het in 1990 voor de laatste maal van titel verandert: terug in Sonja op zaterdag.

Het programma levert wederom spraakmakende televisie op, zoals het eerste interview met een AIDS patient op de Nederlandse televisie. Verder levert het programma een aantal legendarische uitspraken op zoals die van Karel Appel die, als hij Barends kritische vragen moe wordt, zegt: "Tais-toi et sois belle" (Houd je mond en wees mooi).

Memorabel is ook de uitzending waarin Boudewijn Büch het aan de stok krijgt met Adelheid Roosen. Tijdens het slotgesprek met alle gasten neemt Büch steeds meer de leiding over. Barend houdt het voor gezien en schenkt haar stoel aan Büch. Dit is zeer tegen de zin van Adelheid Roosen die begint Büch uit te schelden. Barend komt niet meer terug in het gesprek; ze blijft geprikkeld reageren op de gasten. Ze is blij wanneer de afsluitende muziek klinkt: “Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik de tune hoorde!”

Op 27 april 1996 stopt de reeks talkshows en ook de jarenlange samenwerking tussen Barend en Ellen Blazer. Sonja Barend gaat met Paul Witteman afwisselend het praatprogramma Barend & Witteman presenteren.

Op 8 oktober 2011 maakte Barend haar eenmalige comeback met een uitzending van "Sonja op Zaterdag" met als thema: De beste interviewers en reikt ze ook de "Sonja Barend Award 2011" uit.

Makers

Redactie Lida Iburg, Kor Al, Kathleen Warners, Gerard Braspenning, Frans Peeters, Harry de Winter, Hans de Graaf Bierbrauwer, Kees Driehuis, Jahaga Bosscha, Els Lansdorp, Baukje Toonstra, Katrien de Klein, Santje Kramer, Hendrina Praamsma, Marieke Rietkerk, Hellen van Schelven

Productie Lida Iburg, Kor Al, Kathleen Warners, Gerard Braspenning, Frans Peeters, Harry de Winter, Hans de Graaf Bierbrauwer, Leonie Biegel

Productie-assistentie Ineke Peet, Regina Mulders, Miriam Bos

Regie Siem Suurhoff, Kor Al, Siebe de Steenwinkel

Regie-assistentie Leonie Biegel, Miriam Bos

Eindredactie Sonja Barend, Ellen Blazer

Decorontwerp Dorus van der Linden

Organisatie Ineke Peet

Muziekproductie Harry de Winter

VARA.