Trivia:Door 't lint: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
*Over zijn vermeende afglijden van de serieuze journalistiek naar het sensationelere genre bij SBS6, is [[Ton van Royen]] duidelijk. Hij begrijpt die verhalen eigenlijk niet zo goed. Ten eerste was ''Door het lint'' geen topless-programma, zegt hij, maar een programma over de belevenissen van jongeren op vakantie. "Ja, er liepen soms mensen topless in rond, maar dat kan gebeuren als het veertig graden is...Ik ben nooit zo'n highbrow-journalist geweest. Bij [[AT5]] maakte ik ook programma's van de straat. Niet dat ik hiervoor vaak naar SBS6 keek, maar dat ze tv willen maken voor de gewone man spreekt mij aan. Ze hebben weinig pretenties." Van Royen denkt minder zwart-wit dan zijn collega's uit de serieuze nieuwsjournalistiek die zenders als SBS6 "plat en sensationeel" noemen, zegt hij. "Tegenwoordig zie ik dat sensationele en platte overal terugkomen, ook bij ''[[Nova]]'', ook bij ''[[Netwerk]]''. Het willen scoren is daar net zo goed aanwezig als bij SBS6. Zo herinner ik mij het tweede kamerlid Van Baalen dat Netwerk helemaal heeft afgebrand en waarover vervolgens niets bewezen kon worden. Die man is helemaal kapot gemaakt. Wie bedrijft hier dan sensationele journalistiek: SBS6 of Netwerk?" (Bron: NRC, 5 november 1999)
*Over zijn vermeende afglijden van de serieuze journalistiek naar het sensationelere genre bij SBS6, is [[Ton van Royen]] duidelijk. Hij begrijpt die verhalen eigenlijk niet zo goed. Ten eerste was ''Door het lint'' geen topless-programma, zegt hij, maar een programma over de belevenissen van jongeren op vakantie. "Ja, er liepen soms mensen topless in rond, maar dat kan gebeuren als het veertig graden is...Ik ben nooit zo'n highbrow-journalist geweest. Bij [[AT5]] maakte ik ook programma's van de straat. Niet dat ik hiervoor vaak naar SBS6 keek, maar dat ze tv willen maken voor de gewone man spreekt mij aan. Ze hebben weinig pretenties." Van Royen denkt minder zwart-wit dan zijn collega's uit de serieuze nieuwsjournalistiek die zenders als SBS6 "plat en sensationeel" noemen, zegt hij. "Tegenwoordig zie ik dat sensationele en platte overal terugkomen, ook bij ''[[Nova]]'', ook bij ''[[Netwerk]]''. Het willen scoren is daar net zo goed aanwezig als bij SBS6. Zo herinner ik mij het tweede kamerlid Van Baalen dat Netwerk helemaal heeft afgebrand en waarover vervolgens niets bewezen kon worden. Die man is helemaal kapot gemaakt. Wie bedrijft hier dan sensationele journalistiek: SBS6 of Netwerk?" <br> (Bron: NRC, 5 november 1999)
 
*Volgens NRC journalist Maarten Huygen zijn het de adverteerders die staan te juichen. Hoe meer jongeren op tv drinken hoe meer Grolsch, Heineken en Bavaria verkopen. Volgens hem kan ''Door 't lint'' dan ook gezien worden als karikatuur van de naieve en kritiekloze manier waarop Nederland in de jaren negentig de vrije markt heeft omhelsd. <br>(Bron: NRC, 9 september 1999)
 


[[Door 't lint|Terug naar Door 't lint]]
[[Door 't lint|Terug naar Door 't lint]]

Huidige versie van 23 aug 2010 om 14:55

  • Over zijn vermeende afglijden van de serieuze journalistiek naar het sensationelere genre bij SBS6, is Ton van Royen duidelijk. Hij begrijpt die verhalen eigenlijk niet zo goed. Ten eerste was Door het lint geen topless-programma, zegt hij, maar een programma over de belevenissen van jongeren op vakantie. "Ja, er liepen soms mensen topless in rond, maar dat kan gebeuren als het veertig graden is...Ik ben nooit zo'n highbrow-journalist geweest. Bij AT5 maakte ik ook programma's van de straat. Niet dat ik hiervoor vaak naar SBS6 keek, maar dat ze tv willen maken voor de gewone man spreekt mij aan. Ze hebben weinig pretenties." Van Royen denkt minder zwart-wit dan zijn collega's uit de serieuze nieuwsjournalistiek die zenders als SBS6 "plat en sensationeel" noemen, zegt hij. "Tegenwoordig zie ik dat sensationele en platte overal terugkomen, ook bij Nova, ook bij Netwerk. Het willen scoren is daar net zo goed aanwezig als bij SBS6. Zo herinner ik mij het tweede kamerlid Van Baalen dat Netwerk helemaal heeft afgebrand en waarover vervolgens niets bewezen kon worden. Die man is helemaal kapot gemaakt. Wie bedrijft hier dan sensationele journalistiek: SBS6 of Netwerk?"
    (Bron: NRC, 5 november 1999)
  • Volgens NRC journalist Maarten Huygen zijn het de adverteerders die staan te juichen. Hoe meer jongeren op tv drinken hoe meer Grolsch, Heineken en Bavaria verkopen. Volgens hem kan Door 't lint dan ook gezien worden als karikatuur van de naieve en kritiekloze manier waarop Nederland in de jaren negentig de vrije markt heeft omhelsd.
    (Bron: NRC, 9 september 1999)


Terug naar Door 't lint