TreXX: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(10 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Productie
{{ Infobox Productie
| periode = 1995
| periode = 1995-1996
| archief_link = Niet beschikbaar
| archief_link = Niet beschikbaar
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
Regel 14: Regel 14:
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


Gevarieerd jongeren programma met muziek (zowel clips als live-optredens), reportages over allerlei jongerenonderwerpen en chaotische studiogesprekken. [[Floortje Dessing]] is met het programma voor het eerst op de TV te zien en verzorgt de presentatie op locatie. De studiogesprekken worden gevoerd door [[Gijs Staverman]].
Gevarieerd jongerenprogramma met muziek (zowel clips als live-optredens), reportages over allerlei jongerenonderwerpen en chaotische studiogesprekken. [[Floortje Dessing]] is met het programma voor het eerst op de TV te zien en verzorgt de presentatie op locatie. De studiogesprekken worden gevoerd door [[Gijs Staverman]]. Het programma wordt iedere zaterdag live uitgezonden.
 
Vanaf 1 januari 1996 is het programma maar liefst 6 keer per week te zien. Door de week met afleveringen van 20 minuten en zaterdags met een uur durende uitzending. De studiopresentatie wordt nu door zowel Floortje als Gijs verzorgd. Voor de zaterdaguitzendingen is [[Daphne Deckers]] vanaf maart te zien als verslaggeefster in het onderdeel "Student Moment". Het programma weet op succesvolle wijze jongeren aan zich te binden en hoeft zich geen zorgen te maken dat ze op werkdagen tegenover de succesvolle ''[[5 uur show]]'' staat geprogrammeerd.
 
Op koninginnedag 1996 wordt het programma eenmalig omgedoopt tot ''BeatreXx'',


=== Makers ===
=== Makers ===
Regel 20: Regel 24:
Presentatie [[Gijs Staverman]], [[Floortje Dessing]]
Presentatie [[Gijs Staverman]], [[Floortje Dessing]]


Eindredactie en regie [[Guido van der Kraan]]
Verslaggeving [[Daphne Deckers]] (1996)
 
Eindredactie en regie [[Guido van der Kraan]], [[Raul ter Linden]]


[[Veronica (HMG)]]
[[Veronica (HMG)]]
----


===Achtergrondinformatie===
In 1997 wordt bekendgemaakt dat [[Veronica (HMG)|Veronica]] het Commissariaat voor de Media een boete van 60 mille moet betalen vanwege het programma ''TreXx''. De billboardsponsoring van een frisdrankje is te nadrukkelijk geweest en  de billboard zou zelfs bewegend beeld hebben gesuggereerd.


----
[[Category: Jongerenprogramma]]  
[[Category: Jongerenprogramma]]  
[[Category: Reportage]]  
[[Category: Reportage]]  

Huidige versie van 24 aug 2010 om 09:28

Periode1995-1996
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreJongerenprogramma,
Reportage
Decennia1990-1999
Lengte55'00"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Gevarieerd jongerenprogramma met muziek (zowel clips als live-optredens), reportages over allerlei jongerenonderwerpen en chaotische studiogesprekken. Floortje Dessing is met het programma voor het eerst op de TV te zien en verzorgt de presentatie op locatie. De studiogesprekken worden gevoerd door Gijs Staverman. Het programma wordt iedere zaterdag live uitgezonden.

Vanaf 1 januari 1996 is het programma maar liefst 6 keer per week te zien. Door de week met afleveringen van 20 minuten en zaterdags met een uur durende uitzending. De studiopresentatie wordt nu door zowel Floortje als Gijs verzorgd. Voor de zaterdaguitzendingen is Daphne Deckers vanaf maart te zien als verslaggeefster in het onderdeel "Student Moment". Het programma weet op succesvolle wijze jongeren aan zich te binden en hoeft zich geen zorgen te maken dat ze op werkdagen tegenover de succesvolle 5 uur show staat geprogrammeerd.

Op koninginnedag 1996 wordt het programma eenmalig omgedoopt tot BeatreXx,

Makers

Presentatie Gijs Staverman, Floortje Dessing

Verslaggeving Daphne Deckers (1996)

Eindredactie en regie Guido van der Kraan, Raul ter Linden

Veronica (HMG)

Achtergrondinformatie

In 1997 wordt bekendgemaakt dat Veronica het Commissariaat voor de Media een boete van 60 mille moet betalen vanwege het programma TreXx. De billboardsponsoring van een frisdrankje is te nadrukkelijk geweest en de billboard zou zelfs bewegend beeld hebben gesuggereerd.