Het ontstaan van de wereld: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1980 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Het%20ontstaan%20van%20de%20wereld...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 15: Regel 15:
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


De zoektocht naar de oorsprong van het leven in tien delen. Centraal staat het spanningsveld tussen de evolutieleer en het scheppingsverhaal uit de bijbel. Deze serie van de [[EO]] wordt gepresenteerd door dominee [[Willem Glashouwer]]. De Engelse professor Wilder Smith is prominent aanwezig en trekt vergelijkingen tussen de verschillende denkwijzen. Het programma maakt deel uit van de reeks ''De bijbel open''.  
De zoektocht naar de oorsprong van het leven in tien delen. Centraal staat het spanningsveld tussen de evolutieleer en het scheppingsverhaal uit de bijbel. Deze serie van de [[EO]] wordt gepresenteerd door dominee [[Willem Glashouwer]]. De Engelse professor Wilder Smith is prominent aanwezig en trekt vergelijkingen tussen de verschillende denkwijzen. Het programma maakt deel uit van de reeks ''[[De bijbel open]]''.  
=== Makers ===
=== Makers ===

Versie van 29 nov 2010 16:23

Periode1980
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrereligieus programma
Decennia1980-1989
Lengte30'00
Mediumtelevisie

Het ontstaan van de wereld titel.jpg Het ontstaan van de wereld.jpg

Beschrijving

De zoektocht naar de oorsprong van het leven in tien delen. Centraal staat het spanningsveld tussen de evolutieleer en het scheppingsverhaal uit de bijbel. Deze serie van de EO wordt gepresenteerd door dominee Willem Glashouwer. De Engelse professor Wilder Smith is prominent aanwezig en trekt vergelijkingen tussen de verschillende denkwijzen. Het programma maakt deel uit van de reeks De bijbel open.

Makers

Presentatie Willem Glashouwer

Regie Jan Bodzinga

Productie Joop van der Elst

Redactie W.J.J. Glashouwer, W.J. Ouweneel

EO

Achtergrondinformatie

Wilder Smith is in de jaren '70 en '80 vaak te zien op televisie, vooral bij de EO. Hij is omstreden. Aan de hand van 'wetenschappelijke' feiten legt Smith uit waarom hij in het scheppingsverhaal gelooft. In 2007 krijgt de EO vergelijkbare kritiek bij het uitzenden van de natuurserie Het Leven van Zoogdieren van de BBC. De omroep zou passages schrappen die niet passen binnen het denkraam van het creationisme.