Gerard Kempers: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox Persoon| illustratie = .jpg
{{Infobox Persoon
| illustratie =  
| naam      = Gerard Kempers
| naam      = Gerard Kempers
| geboorte_datum  = 1948  
| geboorte_datum  = 1948  
Regel 15: Regel 16:
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Gerard Kempers]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Gerard Kempers]]
}}
}}
==Trivia==
Gerard schreef kort voor zijn plotselinge overlijden:
Ik heb jarenlang (1976 t/m 1994) voor de publieke omroep (NOS, AVRO en RVU) gewerkt. In die tijd mij ook altijd verbaasd over de stroperigheid van besluitvorming. De macht van de omroepvoorzitters was/is bijkans oneindig. De overhead (geld dat niet beschikbaar is voor programma's) torenhoog.
Ik vind het dapper van Medy van de Laan om nu de knuppel in het hoenderhok te gooien. Het werd tijd. De publieke omroep zou zich inderdaad moeten beperken tot het publieke domein (informatie, cultuur, opinie, educatie etc.). Met 2 netten kan dat ook. Zie België waar de VRT het op 2 netten (zonder reclame) uitstekend doet. Het probleem van de publieke omroep in Nederland is inderdaad dat het "vercommercialiseerd" is. Als 45% van het budget uit Steropbrengsten moet komen dan kan het niet anders dat er veel oneigenlijke (geen publieke) programma's worden uitgezonden. Om maar een marktaandeel van 40% te halen (wat ze overigens allang niet meer halen). Laat de commercie "het brood en spelen voor het volk" maar verzorgen zodat de publieke omroep in staat wordt gesteld om het beleg voor het brood (journalistiek hoogwaardige programma's; documentaires; opiniërende programma's; educatieve programma's etc.) en de betere spelen (hoogwaardig drama, kunst en cultuur etc). te leveren.
Met 2 reclamevrije netten en zonder de, in mijn ogen, achterhaalde omroepverenigingen. En als het marktaandeel dan zou zakken naar zo'n 20 procent? So what? Krijgt de belastingbetaler waar voor zijn geld (een aanzienlijke besparing op de rijksbijdrage, maar wel typisch publieke programma's) en vechten de commerciëlen zich maar kapot in de dans rond het gouden kalf (de belachelijke voetbalrechten; de Big-Brothers; Boer zoekt vrouw en andere onzin). Betaald door het bedrijfsleven.Wat publiek is moet vooral publiek blijven en wat commercieël is commercieël.
De lobby richting PvdA (VARA) en CDA (KRO, NCRV,EO) ten spijt.


[[Category:Personen|Kempers, Gerard]]
[[Category:Personen|Kempers, Gerard]]

Huidige versie van 15 nov 2012 om 13:51

PersoonPlaceholder.png

NaamGerard Kempers
Geboren, 1948
GestorvenAmsterdam, 29 september 2005
Functiesprogrammadirecteur RVU
Bekend vanNOS, AVRO, RVU
Periode actief1976-1994
Werkt samen metPeter de Swart , Bram Vermeulen

Gerard Kempers in de media
Oeuvre van Gerard Kempers