Radio Oranje: Donderdag 14 januari 1943: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
Avonduitzending niet bewaard; bevat item '''A. den Doolaard: In en om het burgerhospitaal te Ottawa'''.
Avonduitzending niet bewaard; bevat item '''A. den Doolaard: In en om het burgerhospitaal te Ottawa'''.


Van 14 januari tot 24 januari 1943 werd in de Marokkaanse stad Casablanca een geallieerde conferentie gehouden tussen o.a. het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Franse groep in ballingschap. De belangrijkste deelnemers waren premier Churchill, president Roosevelt en generaal De Gaulle. Zij bespraken de aanval via Italië, de invasie in Frankrijk in 1944 en de 'onvoorwaardelijke overgave' van Duitsland en Japan.
Van 14 januari tot 24 januari 1943 werd in de Marokkaanse stad Casablanca een geallieerde conferentie gehouden tussen o.a. het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Franse groep in ballingschap. De belangrijkste deelnemers waren premier Churchill, president Roosevelt, Russische diplomaten en generaal De Gaulle. Zij bespraken 'het tweede Europese front: de aanval via Italië, de invasie in Frankrijk in 1944 en de 'onvoorwaardelijke overgave' van Duitsland en Japan.
Zij stelden de eis van een ‘onvoorwaardelijke overgave’ van de Asmogendhedsen om een herhaling van een ‘dolkstootlegende’ uit 1918 te voorkomen.

Huidige versie van 21 jan 2011 om 14:32

Middaguitzending niet bewaard.

Avonduitzending niet bewaard; bevat item A. den Doolaard: In en om het burgerhospitaal te Ottawa.

Van 14 januari tot 24 januari 1943 werd in de Marokkaanse stad Casablanca een geallieerde conferentie gehouden tussen o.a. het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Franse groep in ballingschap. De belangrijkste deelnemers waren premier Churchill, president Roosevelt, Russische diplomaten en generaal De Gaulle. Zij bespraken 'het tweede Europese front: de aanval via Italië, de invasie in Frankrijk in 1944 en de 'onvoorwaardelijke overgave' van Duitsland en Japan. Zij stelden de eis van een ‘onvoorwaardelijke overgave’ van de Asmogendhedsen om een herhaling van een ‘dolkstootlegende’ uit 1918 te voorkomen.