Boter, kaas en eieren: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Regel 16: Regel 16:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


Boter, kaas en eieren is een multicultureel magazine dat de Nederlandse maatschappij bespreekt met diverse gasten van verschillende afkomst. Om de week was het programma te zien op de zaterdagmiddag op Nederland 2. Er waren onder andere diverse politici te gast naar aanleiding van de verkiezingen van 2007 om actuele, multiculturele zaken te bespreken. Het programma werd geproduceerd in samenwerking met [[MTNL|MTNL]] (Multiculturele televisie Nederland).  
Boter, kaas en eieren is een multicultureel magazine dat de Nederlandse maatschappij bespreekt met diverse gasten van verschillende afkomst. Om de week was het programma te zien op de zaterdagmiddag op Nederland 2. Er zijn onder andere diverse politici te gast naar aanleiding van de verkiezingen van 2007 om actuele, multiculturele zaken te bespreken. Het programma is geproduceerd in samenwerking met [[MTNL|MTNL]] (Multiculturele televisie Nederland).


===Makers===
===Makers===

Versie van 4 okt 2009 14:54

Periode2006-2007
Beschikbaar in archief[1] Beeld en Geluid
GenreMagazine
Decennia2000-2009
Lengte'27
Mediumtelevisie


Beschrijving

Boter, kaas en eieren is een multicultureel magazine dat de Nederlandse maatschappij bespreekt met diverse gasten van verschillende afkomst. Om de week was het programma te zien op de zaterdagmiddag op Nederland 2. Er zijn onder andere diverse politici te gast naar aanleiding van de verkiezingen van 2007 om actuele, multiculturele zaken te bespreken. Het programma is geproduceerd in samenwerking met MTNL (Multiculturele televisie Nederland).

Makers

Presentatie Guilly Koster

Redactie Acer Seref, Jessica Dikmoet

Productie MTNL; Annemarie Broersen, Richard Troelstra

Regie Bert van Peijss

Omroep RVU

Zender Nederland 2

Achtergrond Informatie

Hoewel de serie niet tijdens prime-time werd uitgezonden, namelijk op zaterdagmiddag, werd de serie goed bekeken. Er werden een aantal radicale uitspraken gedaan over de Nederlandse maatschappij door verschillende gasten. Zo sprak de Marokkaanse rapper Appa in een aflevering (30 duizend kijkers) de allochtone kijkers toe om ‘net zo lang te trappen en te slaan tot het systeem gebroken is’. Hiermee doelde hij op de assimilatie tussen autotochtonen en allochten. Dit zou volgens hem nooit werken. Ook columniste van het Parool Ellin Robles en Kwakoe-directeur Urvin Vyent deden een spraakmakende uitspraak over het rechtsysteem in Nederland: “Rechters worden geleid door vooroodelen en vreemdelingenhaat.”