Radio Oranje: Zondag 28 maart 1943
Middaguitzending bevat bewaard item: "Radio-rede door Prins Bernhard (Herhaling van avonduitzending zaterdag 27 maart 1943. ((Dragernummer archiefbanden Oud-HA 58 en Oud-SFW 26-783; Archiefnummer Oud-SFW C11.711; speelduur 10'50"))
(Prins Bernhard vertelt na zijn terugkeer in Londen over zijn reis naar Noord- en Zuid-Amerika en Noord-Afrika: Aanwezig bij de geboorte van Prinses Margriet (Dinsdag 19 januari 1943) te Ottowa in Canada: ze woog 4250 gram, "had liever een jongen gehad". Op bezoek bij peetvader van Margriet: president Roosevelt te Washington. Heeft Brazilië bezocht. Is zelf uit Amerika teruggevlogen met het eerste (Amerikaanse?) toestel voor de Nederlandse luchtmacht in Engeland via Caïro in Egypte en Tripoli in Libië, waar hij Veldmaarschalk 'Monty' (= Montgomery) ontmoette, en in een buitgemaakt Duits toestel een vliegtocht langs de frontlijn bij Zuid-Tunesië maakte.)
Avonduitzending niet bewaard; bevat item: H.J. van den Broek: "Inleiding. De kerken in Nederland richten zich tot de Rijkscommissaris".
(Al op Woensdag 17 februari 1943 hadden vijf RK-bisschoppen, namens de voornaamste Protestantse en Rooms-Katholieke kerken in Nederland een brief gestuurd aan Reichskommissar Seyss-Inquart waarin zij protesteerden tegen zes a genomen harde bezettingsmaatregelen: "Toegenomen rechteloosheid; Ten dode vervolgen van Joodse medeburgers; Opdringen via verplicht onderwijs van een levens- en wereldbeschouwing strijdig aan het Evangelie; Gevangen nemen en houden van politieke tegenstanders in concentratiekampen, waar al een ontstellend aantal gestorven is; Fusilleren van gegijzelde prominenten; Gedwongen tewerkstellen van arbeiders in Duitsland". Als zevende, na de aanslag op generaal Seyffardt, werden de razzia's van 6 tot 11 februari 1943 toegevoegd: "Als slaven opjagen, grijpen en wegvoeren van duizenden jonge mensen". Op zondag 21 februari was de brief tezamen met een begeleidende verklaring, met daarin : "Het grote lijden waar de Joden en bekeerde Joden aan worden blootgesteld", voorgelezen in alle Nederlandse RK-kerken. (( De hier genoemde maatregelen zijn afkomstig