24 uur met...

Uit B&G Wiki
Versie door Mvkooij (overleg | bijdragen) op 9 dec 2010 om 11:09 (24 uur met hernoemd naar 24 uur met...)
Periode2008-2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma, amusement
Decennia2000-2009
Lengte45'00
Mediumtelevisie



Beschrijving

Interviewprogramma naar het Britse concept 24 Hours with... van producent Hideous Productions waarin de interviewer en een gast 24 uur met elkaar in een afgesloten ruimte, ingericht als woonkamer, met camera's verkeren. De beelden van de 24 uur worden vervolgens gemonteerd tot een samenvatting. In beeld is het verloop van de tijd te volgen en de enige plek voor privacy is het toilet van de woonkamer.

Presentator Wilfried de Jong en een bekende Nederlander zijn 24 uur tot elkaar veroordeeld. Voor veel gasten blijkt het niet mee te vallen zo lang onderworpen te worden aan het vragenvuur van De Jong. Ook het langdurig stil staan bij zichzelf, valt voor velen niet mee.

Het levert wel een bijzondere vorm van televisie op. Want wie krijgt nog de gelegenheid diepgaand over zichzelf te praten op tv? Echte emoties en echte gesprekken zijn zeldzaam. Het is aan De Jongs professionaliteit als presentator te danken dat de gasten zichzelf laten zien zoals ze zijn.

Makers

Presentatie Wilfried de Jong

Redactie Casper Brasser, Maaike van Langen

Productieleiding Judith Reuten

Regie Edith Ruyg, Pieter de Bruijn

Eindredactie Jurgen van Uden, Willemijn Francissen

Montage Ralf Verbeek

Gedelegeerd producent Nelsje Musch-Elzinga

Uitvoerend producent Marit Gerritsen

Producent Dan Blazer, Erik van der Hoff

Productie Jennifer Halfhide, Daniëlle Felderhof

BlazHoffski TV-productions

VPRO

Gasten

Seizoen 1:

Seizoen 2:

Seizoen 3:

Achtergrondinformatie

24 uur met wordt genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards in de categorie Amusement, voor de aflevering met Theo Maassen van 12 januari 2009. De Jong en Maassen praten onder andere over bewustzijnsverrijking van drugs en bewustzijnsvernauwing van alcohol, zijn onduidelijke relatie met zijn publiek en Theo's weerstand tegen het onderscheid in acceptatie tussen verbaal en fysiek geweld. Tijdens een spelletje Pim-pam-pet dreigt Maassen om weg te gaan als hij zijn zin niet krijgt.