3 Misses: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1998 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=3%20misses Beeld en Geluid] | make...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 11: Regel 11:
| externe_info =
| externe_info =
}}
}}
 
[[afbeelding:3_Misses,_1998.jpg]]
Still uit 3 Misses (1998)
<br clear="all" />
<br clear="all" />
===Beschrijving===
===Beschrijving===

Versie van 1 sep 2017 11:16

Periode1998
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreanimatie
Decennia1990-1999
Lengte10'30"
Mediumbioscoop, 35mm

3 Misses, 1998.jpg Still uit 3 Misses (1998)

Beschrijving

Vanuit zijn penthouse ziet een man een vrouw van het dak vallen. Op hetzelfde moment hoort een cowboy op de prairie een vrouw om hulp roepen. Ze ligt vastgebonden op de rails, vlak voor een aanstormende trein. Intussen vernemen de zeven dwergen dat Sneeuwwitje op het punt staat vergiftigd te worden. Alle mannen komen onmiddellijk in actie om de in nood verkerende vrouwen te redden, maar helaas zijn ze daar niet erg bedreven in...

Makers

Scenario en regie Paul Driessen

Achtergronden Georgien Overwater

Digitale beeldbewerking Marc Schopman Studio Schopman Belgium

Beeldmontage Hans van der Steen

Muziek Michiel Heeneman

Geluidseffecten en -mixage Ronald Nadorp , Jeroen Nadorp, Bob Kommer Sound Studio's

Productie Nico Crama en Willem Thijssen

voor CinéTé Filmproduktie, in association with Channel 4 Television and La Sept ARTE


Achtergrondinformatie

De film 3 Misses is zonder de gebruikelijke cels, achtergronden en filmcamera gemaakt. De werkwijze is voor Crama enorm wennen. De filmbeelden zijn volledig computer-gegenereerd, waarbij het streven is om het cleane van computeranimatie te vermijden en de film er zo ‘cinematografisch’ mogelijk uit te laten zien.

In de wetenschap dat 3 Misses de laatste film zou worden, die hij produceert, heeft Crama, die op dat moment meer dan veertig jaar in het vak zit en als producent of regisseur meer dan tachtig films op zijn naam heeft staan, geen zin meer om te moeten aankloppen bij het Nederlands Fonds voor de Film en daarna doodmoe aan de productie van de film te beginnen als gevolg van het gezeur om geld. Daarom schakelt hij, in overleg met Paul Driessen, zijn collega Willem Thijssen (CinéTé Filmproduktie) in om de zakelijke kant van de productie te behartigen. Thijssen heeft nog wel het doorzettingsvermogen om een financiële bijdrage voor 3 Misses bij het Filmfonds los te peuteren. Hij ‘verzilvert’ ook de afspraken die Driessen en Crama al eerder hebben gemaakt met de televisiezenders Channel 4 (Groot-Brittannië) en La Sept ARTE (Frankrijk).

Crama heeft daaroor zijn hoofd en handen vrij om zich geheel te kunnen concentreren op het logistieke en creatieve proces van 3 Misses, een film waarin, zoals de titel al aangeeft, drie mislukte reddingspogingen centraal staan. Het resultaat wordt wereldwijd gewaardeerd, onder andere met een Oscar nominatie in 2000. Andere prijzen zijn de Prize for Best European Short Film, I Castelli Animati, Italy 1999, Silver Conch, 6th Mumbai International Film Festival, India 2000, 3rd Prize, 8th International Animation Festival of Brazil ANIMA MUNDI 2000, Brazil, Special Prize HIROSHIMA 2000, Japan, Mike Gribble Peel of Laughter Award, International Animation Festival OTTAWA 2000, Canada, Buster's Short Film Prize, Copenhagen International Children's Film Festival BUSTER, Denmark 2000