Aan onze kinderen: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 13: Regel 13:


[[Afbeelding: AanOnzeKinderen(1984).jpg|Leader (1984)]]
[[Afbeelding: AanOnzeKinderen(1984).jpg|Leader (1984)]]
<br clear='all'>


<br clear='all'>
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===
Variant van ''[[Aan onze ouders]]''. Deze keer zijn het de ouders die vertellen over de moeizame relatie met hun kind of kinderen. De serie komt tot stand op basis van veel interviews met ouders. In de vorm van geënsceneerde interviews worden diverse thema's als machteloosheid, wanhoop en verlangen uitgewerkt.
 
Variant van ''[[Aan onze ouders]]''. Deze keer zijn het de ouders die vertellen over de moeizame relatie met hun kind of kinderen. De serie komt tot stand op basis van veel interviews met ouders. In de vorm van geënsceneerde interviews worden diverse thema's als machteloosheid, wanhoop en verlangen uitgewerkt. De geïnterviewde zit aan een tafel, voor een donker gordijn. De vier afleveringen bevatten twee à drie verhalen, elk gebaseerd op interviews van [[Mary Michon]].  


=== Makers ===
=== Makers ===
Regel 37: Regel 38:


[[IKON]]
[[IKON]]
=== Achtergrondinformatie ===
[[Mary Michon]] is maakster van programma's als ''[[Een spannend bestaan]]'', ''[[Kanjers]]'', 'Link' en ''[[In het teken van het hout]]''. Stuk voor stuk series die taboes durven doorbreken, het onbesprokene bespreekbaar te maken. Het docudrama heeft haar hart. Ook voor ''Aan onze kinderen'' heeft ze een vorm gevonden om waar gebeurde, pijnlijke verhalen te vertellen.


----
----

Huidige versie van 7 feb 2012 om 14:47

Periode1984
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma
Decennia1980-1989
Lengte42'12"
Mediumtelevisie


Leader (1984)

Beschrijving

Variant van Aan onze ouders. Deze keer zijn het de ouders die vertellen over de moeizame relatie met hun kind of kinderen. De serie komt tot stand op basis van veel interviews met ouders. In de vorm van geënsceneerde interviews worden diverse thema's als machteloosheid, wanhoop en verlangen uitgewerkt. De geïnterviewde zit aan een tafel, voor een donker gordijn. De vier afleveringen bevatten twee à drie verhalen, elk gebaseerd op interviews van Mary Michon.

Makers

Camera en geluid Hans Essenberg, Roel Deen

Techniek Rien Balkenende

Montage Hugo Dekker

Vormgeving Will Bakker

Productie Robbert Baars

Research en interviews Mary Michon

Eindredactie Henk Biersteker

Samenstelling en regie Nancy Gould, Trudy van Keulen

IKON

Achtergrondinformatie

Mary Michon is maakster van programma's als Een spannend bestaan, Kanjers, 'Link' en In het teken van het hout. Stuk voor stuk series die taboes durven doorbreken, het onbesprokene bespreekbaar te maken. Het docudrama heeft haar hart. Ook voor Aan onze kinderen heeft ze een vorm gevonden om waar gebeurde, pijnlijke verhalen te vertellen.