Aanvullende informatie: Anton

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 26 sep 2012 om 09:02 (Nieuwe pagina aangemaakt met '===Synopsis per aflevering=== '''1 Indianendans''' Anton vindt een veer en met zijn paard gaat hij het bos in alsof hij een indiaan is. In zijn fantasie beleeft...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Synopsis per aflevering

1 Indianendans

Anton vindt een veer en met zijn paard gaat hij het bos in alsof hij een indiaan is. In zijn fantasie beleeft hij tussen de wigwams allerlei spannende avonturen met bizons, indianen en een dansvoorstelling van een theepot.

2 Paardje rijden

Anton wil dat zijn paard als volwaardig lid van de familie wordt gezien en behandeld.

3 De bril van Harrie

Als Harrie niet met Anton wil spelen pakt Anton zijn bril en zet een spoor uit voor Harrie om ‘m te vinden. Harrie geeft hem een koekje van eigen deeg door het paard van Anton in zijn kamer te verstoppen.

4 Vissen

Als Anton voor zijn moeder vis moet gaan halen, besluit hij zelf een vis te vangen. Hij krijgt alleen met een kat te maken die daar ook wel zijn in heeft. Zelf gevangen vis smaakt wel zo lekker…

5 Lezen in bed

Anton leest ’s avonds stiekem in bed, waardoor hij de volgende dag nog slaperig is en dingen niet gaan zoals ze zouden moeten.

6 De bosbrand

Anton stookt een kampvuur zoals een indiaan dat doet in zijn boek. Hij let even niet op en het vuur veroorzaakt een bosbrand. Als de politie later voor de deur staat, verstopt hij zich. Vader en moeder zijn erg blij als Anton weer terecht is.

7 In bed plassen

Anton schaamt zich dat hij in bed is geplast en is bang om met school te gaan kamperen. Hij probeert de hele nacht wakker te blijven. Een ander jongetje kruipt snel in zijn slaapzak omdat hij in bed heeft geplast en vanaf dat moment zijn Anton en hij dikke vriendjes.

8 Willem de dief

Anton is met zijn paard buiten aan het spelen. Willem wil ook een paard en blijft daarom het paard van Anton pakken. Om Willem te troosten maakt Anton’s vader daarom voor hem ook een paard.

9 Droommeisje

In een droom rijdt Anton in het bos en komt daar een meisje op een geit tegen. Ze strijden om de overgang van de brug, Anton verliest, ze kust hem en erna spelen ze als vriendjes. Door haar magische kracht maken ze allerlei mooie avonturen mee. Op school blijkt het meisje nieuw bij hem in de klas te zitten.

10 Uit elkaar

Anton maakt van dichtbij de scheiding van Harrie´s ouders mee. Anton krijgt allerlei ideeën van wat de situatie bij hem thuis zou zijn als zijn ouders uit elkaar zouden gaan. Hij haast naar huis en daar blijkt gelukkig dat alles koek en ei is tussen zijn ouders.

11 Willem komt logeren

Willem komt bij Anton logeren en Anton leest hem ´s avonds voor over een inbreker en ze doen alsof ze inbrekers zijn. Via een laken gaan ze buiten op boevenjacht, maar door het lawaai denkt vader dat zij inbrekers zijn.

12 De handschoen

Anton probeert over een riviertje te springen, maar dit lukt niet. Dan vindt hij op de grond een handschoen en fantaseert hij dat de handschoen hem aanmoedigt te springen en dat hij het wel kan. Het lukt hem ook en hij hervindt hierdoor zijn zelfvertrouwen.

13 Harrie’s poes

Harrie is in tranen omdat zijn poes is overreden. Anton probeert hem tevergeefs op te vrolijken. Dan zien ze een man een doos in de rivier gooien en hier blijkt een puppy in te zitten. Harrie is helemaal gelukkig met zijn nieuwe huisdier.

14 De dikke held

Een dikke jongen wordt op school gepest en Anton doet hieraan mee. Later ziet hij de jongen en ontfermt zich over hem. Deze redt een vrouw van de verdrinkingsdood en komt zo als held op tv.

15 Opblijven

Anton’s ouders krijgen een bevriend echtpaar voor een diner en een kaartavond. Anton komt steeds uit bed met allerlei excuses om ook bij de gezelligheid te kunnen zijn. Want hoe kan hij nu slapen als zij zo’n plezier hebben? Zijn ouders geven zich gewonnen en hij mag erbij komen zitten. Daar valt hij al heel snel in slaap op de schoot van zijn vader.

16 Vader is een indiaan

Anton’s moeder gaat met de trein op pad en Anton en zijn vader hebben tijd om met zijn tweeën te besteden. Als indiaan gaan ze er op uit en spelen ze in de modder, bouwen ze een kampvuur en bakken ze vis. Eenmaal thuis valt vader in slaap en loopt Anton met een paraplu en vaders schoenen aan rond om moeder te verwelkomen.

17 Paard in het ziekenhuis

Anton’s paard wordt aangereden en is gebroken. In paniek belt Anton een ambulance maar die willen het paard niet meenemen. Anton bindt een shirt om de stok en loopt naar het ziekenhuis. De dokter onderzoekt paard en draait er een nieuwe bezemsteel in. Dan komt Anton langs en meisje in een ziekenhuisbed die nachtmerries heeft. Anton geeft haar paard om haar te beschermen, maar nu heeft hij zelf nachtmerries. Hij gaat zijn paard weer ophalen en neemt voor het meisje een eigen paard mee.

18 Tot ziens baby!

Anton’s ouders krijgen een baby te logeren en deze is het centrum van de aandacht. Als de baby van het paard schrikt, moet deze tijdelijk weg. Omdat er geen tijd voor Anton is, belt hij ’s nachts de moeder van het kind om te zeggen dat de baby niet goed wordt behandeld en verdrietig is. De moeder komt aangesneld en neemt de baby mee, waardoor Anton weer de kleine in het huis is die alle aandacht krijgt.

19 Ja of nee?

Vader en moeder zijn het niet met elkaar eens over wat Anton nu wel en niet mag maar ook waar ze wel of niet boos over worden. Anton snapt er niets meer van en schrijft een brief aan zijn ouders. Hierin zegt hij dat ze eerst moeten overleggen voordat ze ja of nee zeggen.

20 Bang voor de kapper

Anton heeft lang haar en Harrie maakt hem bang voor de kapper. Moeder zegt dat Anton naar de kapper moet. Hierna droomt Anton van een grote schaar en knipgeluiden. Hij wil zelf gaan knippen, maar moeder neemt hem toch mee naar de kapper. Tot zijn opluchting blijkt deze echter met vakantie te zijn en komt Anton er mooi onderuit.

21 Stomme oppas

Anton’s ouders zijn een week op reis en Anton krijgt een stijve, oude tante als oppas die structuur in zijn leven wil brengen. Hij verzint van alles om haar weg te jagen en als het hem eindelijk lukt, kan hij zelf weer bepalen wat hij doet en daar geniet hij zeker van.

22 Liefde op het eerste gezicht

Anton ziet een meisje op een geit en is op slag verliefd. Hij gaat naar huis om een bal te pakken om met haar te spelen. De bal komt op een balkon terecht en Anton krijgt hem niet terug. Ze gaan de bal stiekem halen en worden vervolgens door een woedende vrouw achterna gezeten met een mattenklopper. Als ze per ongeluk een politieagent slaat, wordt de vrouw gearresteerd.

23 Vals beschuldigd

Anton heeft een slechte dag, het regent en hij verveelt zich. Als de zon schijnt, belt hij rond maar niemand kan met hem spelen. Hij gaat alleen buiten spelen, maar zijn bal wordt lek gereden, zijn vlieger waait weg en de het potje met een gevangen vlinder valt op de grond. Het meisje schrikt en struikelt over haar eigen benen. Het meisje holt naar haar moeder en vertelt dat Anton haar op de grond heeft geduwd. Anton krijgt straf terwijl hij niets heeft gedaan. Uiteindelijk geeft het meisje haar fout toe en komt alles toch nog goed.

24 Barbecue

Vrienden van Anton’s ouders komen barbecuen met hun dochter. Ze wil niet spelen, neemt een hap uit de taart eet van alles uit de koelkast, kijkt in de kast van Anton’s moeder en gebruikt haar make-up. Ze krijgen ruzie en het meisje beschuldigt Anton ervan dat hij haar heeft gebeten. Als gevolg hiervan krijgen de ouders ook ruzie met elkaar en bijt Anton uiteindelijk ook in de arm van zijn moeder.

25 Verliefd

Anton en Harrie spelen tennis. Dan zien ze een meisje en zijn ze allebei verliefd op haar. Ze strijden om haar en elke keer is Harrie Anton net een stapje voor. Het meisje zoent alle twee, maar gaat dan verhuizen.

26 Spoken

Harrie en Anton spelen samen en Harrie vraagt Anton bij hem films te komen kijken. Vader belt Anton dat hij naar huis moet komen. Omdat het al donker is, neemt Anton een zaklamp mee. Anton vindt het eng en denkt van alles te zien en te horen. Gelukkig komt hij onderweg vader tegen en is hij niet bang meer, zolang vader maar naast hem loopt.

Terug naar de productie