Alwien Tulner

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Psamwels (Overleg | bijdragen) op 25 jan 2010 om 21:04

Ga naar: navigatie, zoeken

NaamAlwien Tulner
GeborenPretoria (Zuid-Afrika), 19 mei 1970
Functiesactrice
Bekend vanRozengeur & wodka lime, Hartslag, Deadline
Periode actief1991-heden
Werkt samen metIsa Hoes, Robert Kievit, Vincent Schuurman
Externe infoOfficiële site

Alwien Tulner in de media
Oeuvre Alwien Tulner

Ze kruipt graag in andermans huid om mensen te ontroeren en is daar zeer gedreven in. Al van kleins af aan verlangt Alwien Tulner ernaar om in de schijnwerpers te staan. Daarom volgt ze na de HAVO de eenjarige Theater Vormingsklas waar haar liefde voor acteren begint te groeien. Alwien houdt van de spanning en de aandacht als ze zichzelf voor de camera of op het toneel bloot moet geven. Acteren voelt als een uitdaging om steeds nieuwe grenzen te verkennen en dat doet ze dan ook het allerliefst.

Tot haar vierde woont Alwien in Zuid-Afrika waarna het gezin terug verhuist naar Nederland. Ze heeft altijd al de ambitie gehad om beroemd te worden, een gevoel dat enkel wordt versterkt door haar ervaringen in de Theater Vormingsklas. Als ze negentien is probeert ze haar droom te verwezenlijken door zich aan te melden bij de Amsterdamse Toneelschool. Daar krijgt ze les van onder meer Helmert Woudenberg.

Wanneer ze drieëntwintig is, verhuist Alwien naar Frankrijk. Ze woont een aantal jaren in Parijs waar ze diverse theateropleidingen volgt. Bij Studio Pygmalion leert ze spelen voor de camera en aan de prestigieuze Ecole Florent leert ze haar acteertalent verder te ontwikkelen.

In 1999 keert Alwien terug naar Nederland waar ze aan de Hilversum Media Academie tot allround actrice wordt opgeleid door Pieter Verhoeff en Willem van de Sande Bakhuyzen. Dat ze indruk heeft gemaakt blijkt wel uit het compliment dat Van de Sande Bakhuyzen haar heeft gegeven over haar inspirerende persoonlijkheid.