Anneke Hoog Antink

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door T.dorus (Overleg | bijdragen) op 5 sep 2014 om 08:37

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Anneke Hoog Antink op de set van Bibelebons in 1972

NaamAnneke Hoog Antink
GeborenKerkrade, 10 mei 1938
Functiesregieassistent, regisseur,
Bekend vanBibelebons, Ed en Ebbeltje, Vrouwtje Bezemsteel, De holle bolle boom
Periode actief1958 - 1992
Werkt samen metBob Rooyens, Theo Ordeman, Leen Timp, Walter van der Kamp
Triviain 1974 getrouwd met decorontwerper Jaap Binnerts


Oeuvre van Anneke Hoog Antink

Na de middelbare school, een jaar als au pair in Parijs en wat losse baantjes, treed Anneke Hoog Antink in 1958 in dienst bij de AVRO. Ze gaat Teun van Gelder assisteren bij de radio-actie Alles op één kaart, een actie ten behoeve van de jeugdzorg in Nederland.

In 1962 stapt ze over naar de televisie, die dan nog in de kinderschoenen staat. De gehele AVRO-televisiestaf en medewerkers zit in een villa aan de Hoge Naarderweg in Hilversum. De eerste jaren werkt ze als regieassistentvoor onder andere Walter van der Kamp, Ton Lensink en Jan Retėl. Later ook met Leen Timp, Bob Rooyens (bij Hoofdstuk en Moef ga ga), Theo Ordeman en vele anderen.

In 1966 vraagt Gerrit den Braber haar om de kinderserie Vrouwtje Bezemsteel te gaan regisseren. Ze neemt deze serie over van Bram van Erkel, die andere programma's gaat maken. Er is in die tijd nog geen opleiding voor televisie-maken, dus Hoog Antink wordt voor de leeuwen gegooid.

Na Vrouwtje Bezemsteel volgen veel andere kinder- en jeugdseries zoals Ed en Ebbeltje, Labberdibbus, Rikkie en Slingertje, Oma Fladder, De rare vogels. Ze werkt als producer samen met Rob Herzet aan programma's als Bibelebons, De holle bolle boom en dramaseries als Deadline en Mensen zoals jij en ik. Aan het eind van haar televisieloopbaan regisseert Hoog Antink enkele jaren het programma Tussen kunst en kitsch.