B&W

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 19 jan 2009 om 10:24 (Nieuwe pagina: {{ Infobox Productie | periode = 1997-2004 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText='Q%20&%20Q' Beeld en Geluid] | makers = [[#Ma...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1997-2004
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma
Decennia1990-1999, 2000-2009
Mediumtelevisie

[[Afbeelding:]] [[Afbeelding:]]

Beschrijving

Dagelijks praatprogramma met gasten en publiek, gepresenteerd door Sonja Barend en Paul Witteman. In eerste instantie wordt B&W uitgezonden onder de naam Barend & Witteman. Als gedurende de run het presentatieteam wijzigt wordt de naam verandert in B&W. Het programma wordt van maandag tot en met vrijdag in de vooravond live uitgezonden. Aan een grote tafel praat één van de twee presentatoren met één of meerdere gasten over een onderwerp uit het nieuws van die dag.

Op 6 januari 1997 is de eerste uitzending te zien. Vooral de eerste seizoenen is het programma populair. Er blijkt grote behoefte aan een dagelijks opiniërend programma waarin het nieuws centraal staat. De scherpe vraagstelling en spraakmakende gasten spelen een grote rol bij dit succes.

Sonja Barend besluit in 2002 te stoppen. Inge Diepman volgt haar op. Een jaar later stopt ook Paul Witteman. De naam wordt nu afgekort tot B&W. In 2004 wordt het programma gepresenteerd door Inge Diepman en Hanneke Groenteman. Na dit seizoen haalt de VARA B&W van het scherm.

Makers

Presentatie Bart de Graaff

Eindredactie Jeroen van Baaren

Productie Daphny Muriloff

Regie Frank Timmer