Baby te huur

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Mvkooij (Overleg | bijdragen) op 24 aug 2010 om 12:18

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008-2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReality
Decennia2000-2009
Lengte43'00
MediumTelevisie
TriviaTrivia
Baby te huur (2008-2009) titel.jpg Baby te huur (2008-2009).jpg


Beschrijving

Vier jonge koppels ondergaan een merkwaardig experiment: de pril verliefden verlaten het ouderlijk huis en gaan voor het eerst samenwonen. Dan krijgen ze alle facetten van het ouderschap onder hun neus geduwd. In hun eigen huis spelen ze drie weken lang, dag en nacht, vadertje en moedertje.

Eerst gaan de koppels samen de periode van zwangerschap door. De vrouwelijke helft van het duo krijgt een nep buik die zij de hele dag moet dragen. Na deze 'zwangerschap' krijgen de jongeren een baby die ze moeten verzorgen alsof het hun eigen kind is. Na de baby volgt een peuter, dan een puber en als toetje de verzorging van een bejaarde. De echte ouders van de kinderen krijgen te zien hoe de stellen met hun kinderen omgaan. Ze geven dan aan of ze tevreden zijn of dat het stel toch echt nog niet klaar is voor het ouderschap.

Makers

BNN

Achtergrondinformatie

Omdat er jonge kinderen worden ondergebracht bij wildvreemde personen geeft toenmalige Minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet, aan zijn bedenkingen te hebben bij het programma. Er wordt aan de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd onderzoek te doen naar Baby te huur.