Beeld en Geluid Wiki:Info

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Bas agterberg (Overleg | bijdragen) op 15 feb 2008 om 14:10 (Nieuwe pagina: De Beeld en Geluid wiki is gestart op 1 februari 2008. De wiki is ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid als onderdeel van het project Beelden voor de Toekomst....)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Beeld en Geluid wiki is gestart op 1 februari 2008. De wiki is ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid als onderdeel van het project Beelden voor de Toekomst. In het kader van dit project wordt de komende zeven jaar in Nederland 137.200 uur video, 22.510 uur film, 123.900 uur audio en 2,9 miljoen foto’s gedigitaliseerd. Het doel van Beelden voor de Toekomst is audiovisuele collecties uit een aantal archieven te behouden, te ontsluiten en van contextinformatie te voorzien.

De wiki beoogt kennis over de collectie van Beeld en Geluid te ontsluiten. Centraal staan films, radioprogramma's en televisieprodukties die in het kader van Beelden voor de toekomst gedigitaliseerd worden.

In 2008 plaatst de redactie van de beeld en geluid wiki:

- 450 volledig uitgewerkte biografieen.

- 7500 beschrijvingen van produkties, ingedeeld in genres en decennia.

- 50 algemene media onderwerpen.


Bewerking van teksten is mogelijk na aanmelding.

De redactie bestaat uit Bas Agterberg en Rene Koenders Voor vragen over de wiki kunt u contact opnemen via redactiewiki@beeldengeluid.nl