Ben Kolster: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
 
{{ Infobox Persoon
 
{{ Infobox Persoon
| illustratie = Ben Kolster.jpg
+
| illustratie =
 
| naam      = Ben Kolster
 
| naam      = Ben Kolster
 
| geboorte_datum  = 18 augustus 1953
 
| geboorte_datum  = 18 augustus 1953
Regel 18: Regel 18:
  
  
Bernard (Ben) Kolster, is een Nederlandse radiopresentator, royalty-deskundige en oud-gemeenteraadslid in  de gemeente Ede. Kolster mag stage lopen voor de School voor de Journalistiek samen met zijn jaargenoten [[Leo de Later]], [[Derk Bolt]] en [[Ton van der Graaf]] in 1975 als redacteur bij de allereerste uitzending van het radioprogramma ''[[Met het oog op morgen]]'' van de [[NOS]], het programma waaraan hij tot februari 1985 verbonden blijft. De stage bij de NOS heeft voor Ben en zijn jaargenoten een baan bij de omroep opgeleverd en ze zijn nog altijd werkzaam voor de omroep, zij het in verschillende disciplines.Van 1982 tot 1992 is Ben Kolster presentator van [[KRO|KRO's]] actualiteitenrubriek ''[[Echo]]''. Voor de NOS-televisie presenteert Kolster onder andere het wetenschapsprogramma ''[[Horizon]]''. Sinds 1985 is hij tevens werkzaam voor [[RVU]]-radio waarvoor hij programma's maakt als: ''[[De vertellers]]'', ''[[Spiegels]]'', en het geschiedenisprogramma ''[[Sporen in het verleden]]''. Hij presenteert voor [[Teleac]] het geschiedenisprogramma ''[[Helden van toen]]'' en is te horen bij ''[[Familie Nederland]]'' van de RVU en voor [[Radio Nederland Wereldomroep]] is hij de specialist met betrekking tot het Koninklijk Huis.
+
Bernard (Ben) Kolster, is een Nederlandse radiopresentator, royalty-deskundige en oud-gemeenteraadslid in  de gemeente Ede. Kolster mag stage lopen voor de School voor de Journalistiek samen met zijn jaargenoten [[Leo de Later]], [[Derk Bolt]] en [[Ton van der Graaf]] in 1975 als redacteur bij de allereerste uitzending van het radioprogramma ''[[Met het oog op morgen]]'' van de [[NOS]], het programma waaraan hij tot februari 1985 verbonden blijft. De stage bij de NOS heeft voor Ben en zijn jaargenoten een baan bij de omroep opgeleverd en ze zijn nog altijd werkzaam voor de omroep, zij het in verschillende disciplines. Van 1982 tot 1992 is Ben Kolster presentator van [[KRO|KRO's]] actualiteitenrubriek ''[[Echo]]''. Voor de NOS-televisie presenteert Kolster onder andere het wetenschapsprogramma ''[[Horizon]]''. Sinds 1985 is hij tevens werkzaam voor [[RVU]]-radio waarvoor hij programma's maakt als: ''[[De vertellers]]'', ''[[Spiegels]]'', en het geschiedenisprogramma ''[[Sporen in het verleden]]''. Hij presenteert voor [[Teleac]] het geschiedenisprogramma ''[[Helden van toen]]'' en is te horen bij ''[[Familie Nederland]]'' van de RVU en voor [[Radio Nederland Wereldomroep]] is hij de specialist met betrekking tot het Koninklijk Huis.
  
[[Category: personen|Kolster Ben]] [[Category:Presentator|Kolster Ben]] [[Category:Redacteur|Kolster, Ben]]
+
[[Category: personen|Kolster, Ben]] [[Category:Presentator|Kolster, Ben]] [[Category:Redacteur|Kolster, Ben]]

Huidige versie van 25 jul 2013 om 12:26


Bernard (Ben) Kolster, is een Nederlandse radiopresentator, royalty-deskundige en oud-gemeenteraadslid in de gemeente Ede. Kolster mag stage lopen voor de School voor de Journalistiek samen met zijn jaargenoten Leo de Later, Derk Bolt en Ton van der Graaf in 1975 als redacteur bij de allereerste uitzending van het radioprogramma Met het oog op morgen van de NOS, het programma waaraan hij tot februari 1985 verbonden blijft. De stage bij de NOS heeft voor Ben en zijn jaargenoten een baan bij de omroep opgeleverd en ze zijn nog altijd werkzaam voor de omroep, zij het in verschillende disciplines. Van 1982 tot 1992 is Ben Kolster presentator van KRO's actualiteitenrubriek Echo. Voor de NOS-televisie presenteert Kolster onder andere het wetenschapsprogramma Horizon. Sinds 1985 is hij tevens werkzaam voor RVU-radio waarvoor hij programma's maakt als: De vertellers, Spiegels, en het geschiedenisprogramma Sporen in het verleden. Hij presenteert voor Teleac het geschiedenisprogramma Helden van toen en is te horen bij Familie Nederland van de RVU en voor Radio Nederland Wereldomroep is hij de specialist met betrekking tot het Koninklijk Huis.