Bep van Houdt: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 14: Regel 14:
 
}}
 
}}
  
'''Bep van Houdt is 54 jaar lang werkzaam in de sportjournalistiek, waarvan bijna dertig jaar op de radio bij de publieke omroep. Als presentator van het KRO-programma [[Goal]] en als commentator bij NOS [[Langs de Lijn]]. Hij maakt vooral naam als tennisverslaggever van de grote toernooien zoals Wimbledon en Roland Garros. '''
+
'''Bep van Houdt is 54 jaar lang werkzaam in de sportjournalistiek, waarvan bijna dertig jaar op de radio bij de publieke omroep. Als presentator van het KRO-programma [[Goal]] en als commentator bij NOS [[Langs de Lijn]]. Hij maakt vooral naam als tennisverslaggever van de grote toernooien zoals het Nederlandse Melkhuisje en de internationale Grand Slams.'''
  
 
====NOS ====
 
====NOS ====
Van Houdt begint in 1962 als schrijvend journalist op de sportredactie van de ''Nieuwe Rotterdamsche Courant'' (NRC) en werkt later onder andere voor dagbladen ''Het Parool'' en ''Het Vrije Volk''. Hij bericht over voetbal, tennis, hockey, atletiek en autosport. Begin jaren zeventig volgt hij de Europese voetbalsuccessen van Ajax op de voet en is aanwezig bij het eerste WK hockey in Nederland. Ook bericht hij vanuit München over de Olympische Spelen, waar sportief succes wordt overschaduwd door de gijzeling van de Israëlische ploeg door Palestijnse terroristen. Vanaf 1966 combineert Van Houdt zijn werkzaamheden voor de krant met radiowerk voor [[Langs de Lijn]]. Via de telefoon doet hij verslag van voetbalwedstrijden. Later specialiseert hij zich in tennis en reist de hele wereld over om verslag te doen van de Grand Slams. In 1994 stopt Van Houdt bij de NOS. Hij is dan begin vijftig en de lange werkdagen zat.  
+
Van Houdt begint in 1962 als schrijvend journalist op de sportredactie van de ''Nieuwe Rotterdamsche Courant'' (NRC) en werkt later onder andere voor dagbladen ''Het Parool'' en ''Het Vrije Volk''. Hij bericht over voetbal, tennis, hockey, atletiek en autosport. Begin jaren zeventig volgt hij de Europese voetbalsuccessen van Ajax op de voet en is aanwezig bij het eerste WK hockey in Nederland. Ook bericht hij vanuit München over de Olympische Spelen, waar sportief succes wordt overschaduwd door de gijzeling van de Israëlische ploeg door Palestijnse terroristen. Vanaf 1966 combineert Van Houdt zijn werkzaamheden voor de krant met radiowerk voor [[Langs de Lijn]]. Via de telefoon doet hij verslag van voetbalwedstrijden. Later specialiseert hij zich in tennis en reist de hele wereld over om verslag te doen van Wimbledon, Roland Garros, Australian Open, US Open, Olympische Spelen en Davis Cup In 1994 stopt Van Houdt bij de NOS. Hij is dan begin vijftig en de lange werkdagen en het slopende reisschema zat.  
  
 
====KRO====
 
====KRO====

Versie van 22 sep 2017 om 16:12

Bep van Houdt

NaamBep van Houdt
GeborenRotterdam, 2 juli 1940
GestorvenAmstelveen, 19 juli 2017
Functies sportverslaggever, commentator, sportjournalist, presentator, redacteur
Bekend vanLangs de Lijn , Goal
Periode actief1966 - 1996
Werkt samen metMeer, Ted van der


Bep van Houdt is 54 jaar lang werkzaam in de sportjournalistiek, waarvan bijna dertig jaar op de radio bij de publieke omroep. Als presentator van het KRO-programma Goal en als commentator bij NOS Langs de Lijn. Hij maakt vooral naam als tennisverslaggever van de grote toernooien zoals het Nederlandse Melkhuisje en de internationale Grand Slams.

NOS

Van Houdt begint in 1962 als schrijvend journalist op de sportredactie van de Nieuwe Rotterdamsche Courant (NRC) en werkt later onder andere voor dagbladen Het Parool en Het Vrije Volk. Hij bericht over voetbal, tennis, hockey, atletiek en autosport. Begin jaren zeventig volgt hij de Europese voetbalsuccessen van Ajax op de voet en is aanwezig bij het eerste WK hockey in Nederland. Ook bericht hij vanuit München over de Olympische Spelen, waar sportief succes wordt overschaduwd door de gijzeling van de Israëlische ploeg door Palestijnse terroristen. Vanaf 1966 combineert Van Houdt zijn werkzaamheden voor de krant met radiowerk voor Langs de Lijn. Via de telefoon doet hij verslag van voetbalwedstrijden. Later specialiseert hij zich in tennis en reist de hele wereld over om verslag te doen van Wimbledon, Roland Garros, Australian Open, US Open, Olympische Spelen en Davis Cup In 1994 stopt Van Houdt bij de NOS. Hij is dan begin vijftig en de lange werkdagen en het slopende reisschema zat.

KRO