Bep van Houdt: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 13: Regel 13:
 
}}
 
}}
  
'''Bep van Houdt is 54 jaar lang werkzaam in de sportjournalistiek, waarvan hij een kleine dertig jaar bij de publieke omroep te horen is op de radio als presentator van het KRO-programma [[Goal]] en als commentator bij NOS [[Langs de Lijn]]. Hij maakt vooral naam als tennisverslaggever van grote toernooien als Wimbledon en Roland Garros. '''
+
'''Bep van Houdt is 54 jaar lang werkzaam in de sportjournalistiek, waarvan een kleine dertig jaar bij de publieke omroep op de radio als presentator van het KRO-programma [[Goal]] en als commentator bij NOS [[Langs de Lijn]]. Hij maakt vooral naam als tennisverslaggever van grote toernooien als Wimbledon en Roland Garros. '''
  
 
===Van krant naar radio===
 
===Van krant naar radio===
Van Houdt begint in 1962 als schrijvend journalist op de sportredactie van de 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' (NRC) en werkt later onder andere voor dagbladen 'Het Parool' en 'Het Vrije Volk'.
+
Van Houdt begint in 1962 als schrijvend journalist op de sportredactie van de 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' (NRC) en werkt later onder andere voor dagbladen 'Het Parool' en ''Het Vrije Volk''.

Versie van 22 sep 2017 om 14:54

Bep van Houdt

NaamBep van Houdt
GeborenRotterdam, 2 juli 1940
GestorvenAmstelveen, 19 juli 2017
Functies sportverslaggever, commentator, sportjournalist, presentator, redacteur
Bekend vanLangs de Lijn , Goal
Periode actief1966 - 1996


Bep van Houdt is 54 jaar lang werkzaam in de sportjournalistiek, waarvan een kleine dertig jaar bij de publieke omroep op de radio als presentator van het KRO-programma Goal en als commentator bij NOS Langs de Lijn. Hij maakt vooral naam als tennisverslaggever van grote toernooien als Wimbledon en Roland Garros.

Van krant naar radio

Van Houdt begint in 1962 als schrijvend journalist op de sportredactie van de 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' (NRC) en werkt later onder andere voor dagbladen 'Het Parool' en Het Vrije Volk.