Bij ons in de Jordaan: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 14: Regel 14:
<br clear="all" />
<br clear="all" />
===Beschrijving===
===Beschrijving===
Dramaserie gebaseerd op het leven van de Amsterdamse volkszanger Johnny Jordaan. [[Kees Prins]] speelt op meesterlijke wijze de ‘vertolker van het levenslied’, die op zijn oude dag terugblikt op zijn leven. Een leven met ups and downs, met muzikale successen en heimelijke liefdesavonturen.
Dramaserie gebaseerd op het leven van de Amsterdamse volkszanger Johnny Jordaan. [[Kees Prins]] speelt de ‘vertolker van het levenslied’, die op zijn oude dag terugblikt op zijn leven. Een leven met ups and downs, met muzikale successen en heimelijke liefdesavonturen.


[[Jeroen Willems]] zet een wereldse en vileine [[Wim Sonneveld]] neer, die een oogje op de timide Johnny heeft. De homoseksualiteit van Jordaan vormt een van de hoofdthema’s van de serie. Arie, de zwager van Johnny en zijn privéchauffeur, heeft moeite met de seksuele geaardheid van Jordaan; hij voelt zich bezwaard ten opzichte van zijn onwetende zus Totty, met wie Jordaan getrouwd is.  
[[Jeroen Willems]] zet een vileine [[Wim Sonneveld]] neer, die een oogje op de timide Johnny heeft. De homoseksualiteit van Jordaan vormt een van de hoofdthema’s van de serie. Arie, de zwager van Johnny en zijn privéchauffeur, heeft moeite met de seksuele geaardheid van Jordaan; hij voelt zich bezwaard ten opzichte van zijn onwetende zus Totty, met wie Jordaan getrouwd is.


In 2001 wint ‘Bij ons in de Jordaan’ het [[Gouden Beeld]] in de categorie Drama/Soap; Kees Prins wint eveneens een Gouden Beeld. De serie wordt ook bekroond met een [[Gouden Kalf]] voor Beste TV Drama.
In 2001 wint ‘Bij ons in de Jordaan’ het [[Gouden Beeld]] in de categorie Drama/Soap; Kees Prins wint eveneens een Gouden Beeld. De serie wordt ook bekroond met een [[Gouden Kalf]] voor Beste TV Drama.

Huidige versie van 31 aug 2016 om 11:24

Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDrama
Decennia2000-2009
Lengte50 minuten per aflevering
Mediumtelevisie

Bij ons in de jordaan.jpg Bij ons in de jordaan kees prins.jpg

Beschrijving

Dramaserie gebaseerd op het leven van de Amsterdamse volkszanger Johnny Jordaan. Kees Prins speelt de ‘vertolker van het levenslied’, die op zijn oude dag terugblikt op zijn leven. Een leven met ups and downs, met muzikale successen en heimelijke liefdesavonturen.

Jeroen Willems zet een vileine Wim Sonneveld neer, die een oogje op de timide Johnny heeft. De homoseksualiteit van Jordaan vormt een van de hoofdthema’s van de serie. Arie, de zwager van Johnny en zijn privéchauffeur, heeft moeite met de seksuele geaardheid van Jordaan; hij voelt zich bezwaard ten opzichte van zijn onwetende zus Totty, met wie Jordaan getrouwd is.

In 2001 wint ‘Bij ons in de Jordaan’ het Gouden Beeld in de categorie Drama/Soap; Kees Prins wint eveneens een Gouden Beeld. De serie wordt ook bekroond met een Gouden Kalf voor Beste TV Drama.

Cast

Johnny Jordaan - Kees Prins

Arie oud - John Leddy

Arie jong - Jacob Derwig

Wim Sonneveld - Jeroen Willems

Karin - Ricky Koole

Totty - Marieke Heebink

Vader Karin - Kees Hulst

Moeder Karin - Cecile Heuer

Willy Albertu - Pierre Bokma

Ome Nijs - Helmert Woudenberg

Max - Jorn Heijdenrijk

Koos - Dimmie Treurniet

Semmie - Marcel Hensema

Jantje van Musscher - Danny Hoolwerff

Careltje Verbrugge - Mark Hopstaken

Jopie - Geert Timmers

Wolfswinkel - Anneke Blok

Opzichter - Anne Buurma

Ome Henk - Edo Brunner

Jordaanzanger - Freddie Cornel

Zangpedagoog - Henk van Dijk

Johan - Dick van Duyn

Fotograaf - René Eljon

Politieman - Thijs Feenstra

Uitvaartleider - Bert Geurkink

Zesjarige Willy - Esmee Wenekers

Accordonist - Eddie Hoorenman

Makers

Scenario Frank Ketelaar, Kees Prins

Regie Willem van de Sande Bakhuyzen

Camera Remco Bakker

Geluid Kees de Groot

Montage Wouter Jansen

Geluidsnabewerking Paul Bijpost

Mixage Peter Warnier

Muziek Vincent van Warmerdam

Production Design Harry Ammerlaan

Productieleiding Sandra van der Oest

Productiecoördinatie Arry Voorsmit

Eindredactie VPRO Joost de Wolf

VPRO