Boggle

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door OentOent (Overleg | bijdragen) op 10 mrt 2009 om 18:49 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het spelletje '''Boggle''' is tussen 1989 en 1996 uitgezonden bij respectievelijk de KRO, de NCRV en de AVRO en het heeft vijf presentatoren gekend, dit zijn (op alfab...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het spelletje Boggle is tussen 1989 en 1996 uitgezonden bij respectievelijk de KRO, de NCRV en de AVRO en het heeft vijf presentatoren gekend, dit zijn (op alfabetische volgorde van achternaam) Dodi Apeldoorn, Judith de Bruijn, Henk Mouwe, Frank Kramer en Hans Schiffers.

Een boggle was een soort woordzoeker. In een raster van 4 bij 4 letters moesten woorden worden gevonden in verschillende spelletjes. In het om-en-om-spel moesten kandidaten om beurten proberen een woord uit een boggle te halen en iedere letter leverde 1 punt op. Bij de slang moesten kandidaten een woord van 10 letters uit een Boggle halen waarbij de eerste letter alvast gemarkeerd werd en een goed antwoord leverde maximaal 10 punten op.

Het winnende team speelde de finale om 5000 gulden, het is echter niet bekend hoe deze finale verliep. Als iemand dit weet, zet het hier neer!