Chickies, babies & wannabees

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Mvkooij (Overleg | bijdragen) op 5 feb 2010 om 10:42 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2000 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=chickies,%20babies%20&%20wannabees...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte25'00
Mediumtelevisie


Beschrijving

Portret van twee Surinaamse tienermoeders in de Amsterdamse Bijlmer. Melissa en Denise zijn allebei zestien jaar oud als ze zwanger raken van hun eerste kindje. De documentaire toont de meisjes in hun relatie met hun moeders, hun vriendjes, de hulpverleners en hun kinderen.

Documentairemaakster Karin Junger woont ook in de Bijlmer. Daar ziet ze tienermeisjes die trots pronken met hun zwangere buik. Ze raakt geïntrigeerd en wil via Denise en Melissa ontdekken wat er in hun belevingswereld omgaat. Junger observeert, maar geeft geen oordeel. Ze wil ze laten zien in hun dagelijks leven. Hoewel de situatie voor deze meiden niet is zoals zij verwacht hebben, accepteren ze de situatie en schamen ze zich niet voor hun zwangerschap.

Makers

Productie Carel Jansen

Productie IKON Mary Michon

Regie Karin Junger

Samenstelling Karin Junger

FURA Filmproducties

IKON