Clous van Mechelen: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 21: Regel 21:
 
}}
 
}}
  
Clous van Mechelen is een Nederlands liedjesschrijver en muzikant. Zijn muziek is te horen in televisieshows, tekenfilms, hoorspelen en reclamefilms. Zo schrijft hij met [[Wim T. Schippers]] liedjes voor de hoorspelen van het duo ''Bert en Ernie'' uit ''[[Sesamstraat]]'' en samen met de bekende fotograaf Paul Huf maakt hij de muziek voor reclamefilms van onder andere Peter Stuyvesant en Pall Mall. Paul Huf vertelt hier later over: "Iedereen dacht dat het muziek van Vivaldi was, maar het was Van Mechelen".
+
Clous van Mechelen is een Nederlands liedjesschrijver en muzikant. Zijn muziek is te horen in televisieshows, tekenfilms, hoorspelen en reclamefilms. Zo schrijft hij met [[Wim T. Schippers]] liedjes voor de hoorspelen van het duo ''Bert en Ernie'' uit ''[[Sesamstraat]]'' en samen met de bekende fotograaf Paul Huf maakt hij de muziek voor reclamefilms van onder andere Peter Stuyvesant en Pall Mall. Paul Huf vertelt hier later over: "Iedereen dacht dat het muziek van Vivaldi was, maar het was Van Mechelen". Ook werkte hij voor muziek in televisieanimatie samen met inspreeklegende [[Jody Pijper]].
  
 
[[Category:personen|Mechelen, Clous van]] [[Category:componist|Mechelen, Clous van]]
 
[[Category:personen|Mechelen, Clous van]] [[Category:componist|Mechelen, Clous van]]

Huidige versie van 26 jan 2015 om 19:39

PersoonPlaceholder.png

NaamJack Phillip van Mechelen
GeborenAmsterdam, 1942
Functiescomponist
Bekend vanRonflonflon met Jacques Plafond, Bert en Ernie, Boes
Periode actief
Werkt samen metHans Dulfer, Wim T. Schippers, Tol Hansse
Media
Audio fragmentenAudio.png

Clous van Mechelen in de media
Oeuvre van Clous van Mechelen

Clous van Mechelen is een Nederlands liedjesschrijver en muzikant. Zijn muziek is te horen in televisieshows, tekenfilms, hoorspelen en reclamefilms. Zo schrijft hij met Wim T. Schippers liedjes voor de hoorspelen van het duo Bert en Ernie uit Sesamstraat en samen met de bekende fotograaf Paul Huf maakt hij de muziek voor reclamefilms van onder andere Peter Stuyvesant en Pall Mall. Paul Huf vertelt hier later over: "Iedereen dacht dat het muziek van Vivaldi was, maar het was Van Mechelen". Ook werkte hij voor muziek in televisieanimatie samen met inspreeklegende Jody Pijper.