Cultuur en maatschappij

Uit B&G Wiki
Versie door Vanrippestein (overleg | bijdragen) op 17 okt 2010 om 19:57 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2007 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=de%20laatste%20markt Beeld en Gelu...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1990-1999
Lengte24”24’
Mediumtelevisie
Externe infoTeleblik


Beschrijving

In deze documentaire uit de serie TELEBLIK staan drie beroepen centraal die binnen het werkveld vallen van het profiel Cultuur & maatschappij: agogisch medewerker, computeranimator en muziekdidacticus. Binnen elk van deze beroepen komt een uitoefenaar van het beroep aan het woord. Deze vertelt wat hij/zij doet en hoe zij bij de betreffende baan zijn gekomen. Na elk beroep wordt de focus gericht op de bijbehorende opleiding, respectievelijk HBO HSAO - culturele en maatschappelijke vorming , HBO Beeldende kunst & vormgeving en WO muziekwetenschappen. Hier wordt gekeken kort gekeken naar de opleiding door willekeurige sfeerimpressies van de opleiding (de opleidingsinstituten worden, net als de namen van de geïnterviewden, niet aangegeven op de aftiteling). Zo zien we onder andere studenten aan het werk en docenten die uitleg geven. Vervolgens komen wederom de beroepsuitoefenaars aan het woord, die aangeven wat zij belangrijke kwaliteiten vinden voor het beroep.

Makers

Regie Marjet Korf Productie Heleen Blokland Redactie [[Robert Bollen][Annemarie Oomen][Geerle van der Wijk]] Commentaar Wessel van Diepen Camera Gerrit Jonker Omroep [[Teleac][NOT]] Cast niet genoemd

Achtergrondinformatie

Profiel valt binnen de Teleblik reeks. Dit is, volgens hun website, een onderwijsproject met duizenden uren televisiemateriaal, rechtstreeks uit de archieven van Beeld en Geluid. Zoals men kan verwachten zijn er tevens drie andere afleveringen, die de overige profielen behandelen zoals 3e jaars HAVO/VWO leerlingen deze moeten kiezen. Deze miniserie documentaires is daarom geschikt voor brugklassers en tweedejaars leerlingen van het middelbaar onderwijs die voor hun profielkeuze staan. De aflevering werd in uitgezonden op 11 Februari 1998. Dit was het eerste jaar waarin de tweede fase (waar de profielkeuze een onderdeel van is), werd geïntroduceerd. De documentaire speelde daarmee in op de destijds actuele ontwikkeling in het onderwijs. De introductie van de tweede fase werd door studenten met argusogen bekeken, omdat deze de studiedruk onrealistisch zou verhogen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_fase#Demonstratie).

Trivia

De commentaarstem is van Wessel van Diepen, beter bekend van zijn werk als DJ voor Radio538.

Indeling in categorie, genre en decennia

Door een aantal categorieën aan te brengen wordt de productie geordend onder de verschillende menu's. De infobox heeft dezelfde indeling, maar de producties worden pas in de genre en decennium pagina ingedeeld op het moment dat ze onder aan de pagina in een categorie worden geplaatst.

De volgende drie wikilinks moeten worden aangemaakt:

A. wikilink aanmaken voor categorie productie: B. wikilink genre aanmaken: category:genretitel bijvoorbeeld C. wikilink decennia aanmaken:

N.B. Titels met een lidwoord moeten als volgt vermeld worden: Bijvoorbeeld: De Stille kracht wordt als volgt vermeld: en

N.B. Meerdere genres is mogelijk. Dan maak je voor ieder genre een wikilink met categorie aan.

N.B. Meerdere decennia is mogelijk. Dan maak je voor ieder decennium een wikilink met categorie aan.