De Bauers

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 11 sep 2009 om 14:22 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2003 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=De%20Bauers Beeld en Geluid] | mak...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrereality
Decennia2000-2009
Lengte24'45"
MediumTelevisieTitel (2003) Shot


Beschrijving

Ongekend populaire reallifesoap over het leven van volkszanger Frans Bauer. De kijker krijgt een kijkje in het gezinsleven van Frans Bauer, zijn vriendin Mariska en hun twee zoontjes. Daarnaast komt natuurlijk ook zijn zangcarrière uitgebreid aan bod. Er worden aanvankelijk acht uitzendingen gemaakt, die gemiddeld ruim twee miljoen kijkers trekken. In 2004 wordt het programma door het publiek beloond met een Televizierring. Ook wordt de serie op DVD uitgebracht en is het op de Belgische zender VTM te zien. En Bauer vaart er wel bij: door de serie wordt hij nog bekender en populairder dan hij al was.

In 2006 komt er een vervolg onder de titel De Bouwers. Hierin worden de voorbereidingen gevolgd op een vijftiental concerten in Ahoy' te Rotterdam. Als Bauer een poliep op zijn stembanden blijkt te hebben moeten die concerten worden uitgesteld. Maar uiteraard levert ook dat weer interessante televisie op.

Makers

Producent Reinout Oerlemans

Gedelegeerd producent Peter van der Vorst

Regie Gabri Buytelaar

Eindredactie Siobhan de Groot

Redactie Kimberley Gray

Productieleiding Mark Wentges

Productie David Slager

RTL4.