De Daltons

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 12 dec 2008 om 15:15
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
Periode1999-2000
Beschikbaar in archiefhttp://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=De%20Daltons Beeld en Geluid]
Genrejeugdprogramma, drama
Decennia1990-1999 2000-2009
MediumRadio

DeDaltonsTitel.jpg DeDaltons.jpg

Beschrijving

Broers kies je niet, die krijg je. Tim is zes en een half en heeft drie broers: Jelle (8), Erik (10) en baby Daantje. Ze wonen met hun ouders in de Daltonstraat 123, daarom worden ze ook wel De Daltons genoemd. In elke aflevering vindt er een avontuur plaats, bezien door de ogen van Tim. Het lijken misschien onbelangrijke voorvallen, maar bij Tim laten de gebeurtenissen een onuitwisbare indruk achter. Zelden hebben kinderen zo goed geacteerd, vooral Mick Mulder (Tim) en Dajo Hogeweg (Jelle) springen eruit.

De serie, naar scenario van Robert Albertingk Thym krijgt een eervolle vermelding van de Stichting Nipkov. Onder de kijkers blijken opmerkelijk veel vijftigers verzot op Tim. De Daltons zijn schilderachtig en nostalgisch en het gaat immers over de jonge jaren van babyboomers. Moeder (Carine Crutzen) is altijd thuis, pa (Peter Blok) werkt en de broertjes zitten zelden op de achterbank van de auto.

Makers