De Rudi Carrell show

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Bvspall (Overleg | bijdragen) op 24 jun 2009 om 13:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1962-1968 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=De%20Rudi%20Carrell%20show Be...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1962-1968
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreshowprogramma
Decennia1960-1969
Lengte44'30"
Mediumtelevisie
Beschrijving

Eind jaren vijftig breekt Rudi Carrell door met zijn personality-show op televisie. In 1955 heeft hij dan al naam gemaakt in het radioprogramma De Bonte Dinsdagavondtrein. Voordat hij trouwens als komiek en zanger uitblinkt heet hij gewoon Rudolf Wijbrand Kesselaar. De gelijknamige TV-show is een soort one-man performance met een orkest en elke keer een ander thema en gasten. Daar blijven de mensen op zaterdagavond voor thuis, want zoiets leuks (Carrell is adrem) en moois (decor) is nog nooit vertoond.

Carrell wint de Zilveren Roos van het festival van Montreux met de aflevering over een onbewoond eiland, waarop zeemeermin Esther Ofarim is aangespoeld. En die prijs op zijn beurt geeft de showmaster publiciteit in Europa. Met name de Duitsers vallen voor Carrells humor. Zij nodigen hem uit om te komen werken in Am laufenden Band, de Duitse versie van Een van de acht.

Makers

Samenstelling Rudi Carell

Regie Rudi Carell, Eimert Kruidhof

Productie Leo van Kinsbergen

Decor IWim Bijmoer

VARA