De VPRO-talkshow: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 15: Regel 15:
<br clear='all'>
<br clear='all'>


===Beschrijving===
====Beschrijving====
Schrijver, dichter en televisiecriticus [[Gerrit Komrij]] speelt op hilarische wijze de grande dame van de televisie [[Mies Bouwman]]. 'Mies' ontvangt andere bekende 'televisiepersoonlijkheden' die hij aan een kruisverhoor onderwerpt over hun aandeel in Nederlandse televisieprogramma's. De teksten in de talkshow zijn gebaseerd op de televisierecensies van Komrij gedurende het jaar 1976 in 'NRC Handelsblad', die werden verzameld in de bundel 'Horen, zien en zwijgen' (1977).


Schrijver en televisiecriticus [[Gerrit Komrij]] speelt op hilarische wijze als zichzelf [[Mies Bouwman]]. Hij ontvangt andere bekende 'televisiepersoonlijkheden' die hij aan een kruisverhoor over het aanbod van Nederlandse televisieprogramma's onderwerpt.
Zo speelt [[Paul Haenen]] de KRO-programmamaker [[Ad Langebent]]. 'Mies' heeft wat kritische opmerkingen over de ellende die hij uitzendt. Waarom bericht hij toch altijd over de sores van de buren? "Dat is niet waar Miesje. We hebben ook programma's gemaakt uit India en daar lagen mensen gewoon dood in de goot." Volgens 'Mies' scheelt dat wel weer geld, die mensen hoef je niets meer uit te betalen.
 
Zo is [[Paul Haenen]] [[Ad Langebent]], KRO televisiemaker. 'Mies' heeft wat kritische opmerkingen over de ellende die hij uitzendt. Waarom bericht hij toch altijd over de sores van de buren? "Dat is niet waar Miesje. We hebben ook programma's gemaakt uit India en daar lagen mensen gewoon dood in de goot." Volgens 'Mies' scheelt dat wel weer geld, die mensen hoef je niets meer uit te betalen.
 
===Makers===


====Makers====
Regie [[Ad 's Gravesande]]
Regie [[Ad 's Gravesande]]Huidige versie van 9 aug 2016 om 15:04

Periode1979
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma, satire
Decennia1970-1979
Lengte42'08"
MediumTelevisie

Leader (1979) Overzicht

Beschrijving

Schrijver, dichter en televisiecriticus Gerrit Komrij speelt op hilarische wijze de grande dame van de televisie Mies Bouwman. 'Mies' ontvangt andere bekende 'televisiepersoonlijkheden' die hij aan een kruisverhoor onderwerpt over hun aandeel in Nederlandse televisieprogramma's. De teksten in de talkshow zijn gebaseerd op de televisierecensies van Komrij gedurende het jaar 1976 in 'NRC Handelsblad', die werden verzameld in de bundel 'Horen, zien en zwijgen' (1977).

Zo speelt Paul Haenen de KRO-programmamaker Ad Langebent. 'Mies' heeft wat kritische opmerkingen over de ellende die hij uitzendt. Waarom bericht hij toch altijd over de sores van de buren? "Dat is niet waar Miesje. We hebben ook programma's gemaakt uit India en daar lagen mensen gewoon dood in de goot." Volgens 'Mies' scheelt dat wel weer geld, die mensen hoef je niets meer uit te betalen.

Makers

Regie Ad 's Gravesande

Scenario Gerrit Komrij

Productie en samenstelling Rob Klaasman

VPRO