De culinaire schatten van China: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1988 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=de%20culinaire%schatten%20van%20ch...')
 
 
Regel 24: Regel 24:
  
 
[[AVRO]]
 
[[AVRO]]
 
+
----
 
[[Category: documentaire|Culinaire schatten van china, de]]   
 
[[Category: documentaire|Culinaire schatten van china, de]]   
  

Huidige versie van 2 mrt 2011 om 08:31

Periode1988
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1980-1989
Lengte26'00"
MediumTelevisie
De culinaire schatten van China (1988).jpg De culinaire schatten van China (1988)2.jpg


Beschrijving

In China speelt voedsel een grote rol in het sociale en religieuze leven. De keuken van dit uitgestrekte land is dan ook enorm gevarieerd. Deze documentaire geeft een blik in de vele verschillende keukens van China.

In het zuiden koken ze anders dan in het noorden en ook regionaal zijn er grote verschillen. Te zien is hoe prachtig opgemaakte schotels tot stand komen. Maar ook de oorsprong van de ingrediënten en de bewerking van het voedsel komen uitgebreid aan bod. Deegwaren worden bijvoorbeeld gemaakt in kleine fabriekjes of gerold door de koks zelf.

Boven alles is deze tweedelige documentaire over de Chinese eetcultuur is een prachtige inleiding op de kookcursus Chinese chef van de AVRO. Want deze introductie in de geuren, gerechten, mensen, tradities en couleur locale smaakt absoluut naar meer.

Makers

AVRO