De culinaire schatten van China

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Mvkooij (Overleg | bijdragen) op 11 okt 2010 om 07:55 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1988 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=de%20culinaire%schatten%20van%20ch...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1988
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1980-1989
Lengte26'00"
MediumTelevisie
De culinaire schatten van China (1988).jpg De culinaire schatten van China (1988)2.jpg


Beschrijving

In China speelt voedsel een grote rol in het sociale en religieuze leven. De keuken van dit uitgestrekte land is dan ook enorm gevarieerd. Deze documentaire geeft een blik in de vele verschillende keukens van China.

In het zuiden koken ze anders dan in het noorden en ook regionaal zijn er grote verschillen. Te zien is hoe prachtig opgemaakte schotels tot stand komen. Maar ook de oorsprong van de ingrediënten en de bewerking van het voedsel komen uitgebreid aan bod. Deegwaren worden bijvoorbeeld gemaakt in kleine fabriekjes of gerold door de koks zelf.

Boven alles is deze tweedelige documentaire over de Chinese eetcultuur is een prachtige inleiding op de kookcursus Chinese chef van de AVRO. Want deze introductie in de geuren, gerechten, mensen, tradities en couleur locale smaakt absoluut naar meer.

Makers

AVRO