De legende van de Bokkerijders: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1994-1995 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=De%20legende%20Bokkerijders B...')
 
Regel 19: Regel 19:
 
===Beschrijving===
 
===Beschrijving===
  
Avontuur in dertien afleveringen. Het achttiende eeuws verhaal is een spannende combinatie van geschiedenis en fictie. Het speelt in Limburg. Gebaseerd op een lokale legende en het boek ''Ontsnapt aan de Galg'' van Ton van Reen. Martien (14) steelt goud van de kerk om zijn zieke zusje te helpen. Als Martien wordt betrapt door de pastoor, besluit deze hem te helpen. Maar daardoor krijgt de pastoor problemen met de boeren, de overheid en de Bokkerijders. De Bokkerijders is een mysterieuze roversbende. Hun aanvoerder is de gemaskerde Zwarte Kapitein.  
+
Avontuur in dertien afleveringen. Het in de achttiende eeuw gesitueerd verhaal is een spannende combinatie van geschiedenis en fictie. Het speelt in Limburg. Gebaseerd op een lokale legende en het boek ''Ontsnapt aan de Galg'' van Ton van Reen. Martien (14) steelt goud van de kerk om zijn zieke zusje te helpen. Als Martien wordt betrapt door de pastoor, besluit deze hem te helpen. Maar daardoor krijgt de pastoor problemen met de boeren, de overheid en de Bokkerijders. De Bokkerijders is een mysterieuze roversbende. Hun aanvoerder is de gemaskerde Zwarte Kapitein.  
  
 
===Cast===
 
===Cast===

Versie van 21 jul 2009 11:43

Periode1994-1995
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredrama
Decennia1990-1999
Lengte25'09"
MediumtelevisieTitel Shot

Beschrijving

Avontuur in dertien afleveringen. Het in de achttiende eeuw gesitueerd verhaal is een spannende combinatie van geschiedenis en fictie. Het speelt in Limburg. Gebaseerd op een lokale legende en het boek Ontsnapt aan de Galg van Ton van Reen. Martien (14) steelt goud van de kerk om zijn zieke zusje te helpen. Als Martien wordt betrapt door de pastoor, besluit deze hem te helpen. Maar daardoor krijgt de pastoor problemen met de boeren, de overheid en de Bokkerijders. De Bokkerijders is een mysterieuze roversbende. Hun aanvoerder is de gemaskerde Zwarte Kapitein.

Cast

Driek Kremers - Wim Bax

Dr. Kirchhoffs - Gène Bervoets

Vader Kremers - Leslie de Gruyter

Klerk - John Leddy

Schout - Hugo Metsers

Lei de Tinnegieter - Joost Prinsen

Theu - Guy Sonnen

Makers

Scenario Dick van den Heuvel

Redactie Ingrid Lochem

Regie Karst van der Meulen

Productie Harry Prins

KRO.