De wolkenwagen: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 18: Regel 18:
 
=== Beschrijving ===
 
=== Beschrijving ===
  
Kleuterprogramma met liedjes en bijbelverhalen verteld door Wolkje. Het programma wordt opgenomen met kleuters in de studio. Achter Wolkje gaat liedjesschrijver en programmamaker [[Harry Govers]] schuil. ''De wolkenwagen'' lijkt op een programma als ''[[Kleutertje luister]]'', met als verschil dat iedere aflevering een stichtelijk moment bevat. Bijbelverhalen worden voor kinderen begrijpelijk gemaakt. Onder de titel ''De wolkenwagen'' brengt het echtpaar ook een serie cd's uit voor kinderen.  
+
Kleuterprogramma met liedjes en bijbelverhalen verteld door Wolkje. Het programma wordt opgenomen met kleuters in de studio. Achter Wolkje gaat liedjesschrijver en programmamaker [[Harry Govers]] schuil. Samen met zijn vrouw Marijke maakt hij in de jaren tachtig en negentig programma's als 'De wolkenwagen' en 'Grabbelton'. Ze worden uitgezonden op Radio 2 bij de EO.
 +
 
 +
'De wolkenwagen' lijkt op een programma als ''[[Kleutertje luister]]'', met als verschil dat iedere aflevering een stichtelijk moment bevat. Bijbelverhalen worden voor kinderen begrijpelijk gemaakt. Onder de titel 'De wolkenwagen' brengt het echtpaar ook een serie cd's uit voor kinderen. Govers is vanaf 1980 bovendien actief als orkestleider voor het radio- en televisieorkest van de EO.
  
 
=== Makers ===
 
=== Makers ===

Huidige versie van 31 jul 2019 om 15:27

Periode1983-1989
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrekinderprogramma
Decennia1980-1989
Lengte7'58"
Mediumradio
Beschrijving

Kleuterprogramma met liedjes en bijbelverhalen verteld door Wolkje. Het programma wordt opgenomen met kleuters in de studio. Achter Wolkje gaat liedjesschrijver en programmamaker Harry Govers schuil. Samen met zijn vrouw Marijke maakt hij in de jaren tachtig en negentig programma's als 'De wolkenwagen' en 'Grabbelton'. Ze worden uitgezonden op Radio 2 bij de EO.

'De wolkenwagen' lijkt op een programma als Kleutertje luister, met als verschil dat iedere aflevering een stichtelijk moment bevat. Bijbelverhalen worden voor kinderen begrijpelijk gemaakt. Onder de titel 'De wolkenwagen' brengt het echtpaar ook een serie cd's uit voor kinderen. Govers is vanaf 1980 bovendien actief als orkestleider voor het radio- en televisieorkest van de EO.

Makers

Samenstelling Harry Govers

EO.