Een mens wil op de vrijdagavond wel 's even zitten en een beetje lachen want er is al genoeg ellende op de wereld

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1974-1975
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreAmusement
Decennia1970-1979
Mediumtelevisie
Eenmenswilopdevrijdagavond.jpg


Beschrijving

Een variatie op het thema van nostalgische-terugblikken-.....- altijd-prijs. Ook al bestaat de Nederlandse televisie nog geen drie decennia, dus betreft het toen een greep uit een ondiepe tv-historie.

Het programma begint oorspronkelijk als Een mens wil op de zaterdagavond wel 's even zitten en een beetje lachen want er is al genoeg ellende op de wereld, maar het programma wordt gedwongen naar de vrijdagavond te verhuizen. De KRO heeft namelijk op hetzelfde tijdstip op het andere net al een amusementsprogramma (Bingo)en maakt bezwaar. De Programma Coördinatie Commissie moet eraan te pas komen.

Deze keer staat de lange titel voor het ruw materiaal van een serie amusementsprogramma's, waarin de kijkers ideëen mogen insturen wat zij deze avond willen zien. Aangevoerd en prettig aan elkaar gepraat door een professionele Mies Bouwman.

Een aanvraagster treedt op in een illusionistennummer van Frederiek en Marqiet. Joop Doderer en Tineke van Leer met 'De butler James' in Dinner for one. Piet Bambergen en René van Vooren met medewerking van Jules Croiset brengen 'Een dag uit het leven van ridder Dagobert'. En Salvatore Adamo zingt 'N'est-ce pas merveilleux'.

Makers

Productie en presentatie Mies Bouwman

Productie Fred Oster

Regie Leen Timp

AVRO