Elly Zuiderveld-Nieman

Uit B&G Wiki
Versie door Kdvries (overleg | bijdragen) op 2 sep 2017 om 15:05
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Elly Zuiderveld-Nieman

NaamElly Zuiderveld-Nieman
GeborenHilversum, 7 april 1946
FunctiesZanger, cabaret
Bekend vanDe ark van Stekeltje, Elly en de wiebelwagen, EO jongerendag, De kauwgomballenboom
Periode actief1965 - heden
Werkt samen metRikkert Zuiderveld, Boudewijn de Groot, Dimitri van Tooren
Externe infoMeer over Elly & Rikkert, zie Muziekencyclopedie.nl


Zangeres Elly Nieman (Elly Zuiderveld-Nieman) is bekend van het duo Elly & Rikkert, samen met haar echtgenoot Rikkert Zuiderveld.

Jaren '60

In 1965 wint ze het Cabaret Der Onbekenden. Elly Nieman brengt ook solo platen uit, te beginnen met een album met Nederlandstalige luisterliedjes in 1966.

Samen met Boudewijn de Groot scoort Elly Nieman een grote hit met het duet Meester Prikkebeen. Het duo was bij elkaar gebracht door Lennaert Nijgh. Elly en Rikkert blijven afzonderlijk optreden maar worden steeds vaker samen geboekt, zeker als ze in 1968 in het huwelijk treden.

Jaren '70

In 1975 bekeren Elly & Rikkert zich tot het Christelijke geloof. Dat vindt ook zijn weerslag in de songteksten op de albums Levend Water, Al Je Haren Zijn Geteld, De Late Regen en Zend Mij. Een tijdlang treedt het duo alleen in religieuze kringen op.

Jaren '90 en '00

In de jaren negentig speelt ze de rol van Rode Buurvrouw in de poppenserie De ark van Stekeltje. Van 2006 tot 2011 presenteert Nieman voor de EO de kleutertelevisieserie Elly en de wiebelwagen. In oktober 2009 brengt Elly Nieman haar tweede album Circusprinses uit, een plaat met luisterliedjes voor volwassenen.

In 2011 brengt ze in eigen beheer Hoe Mooi Je Bent uit voor Anorexia-patiënte Ruth Anders met liedjes, speciaal voor haar geschreven of door haar uitgezocht.