Erik & Sascha in Afrika

Uit B&G Wiki
Versie door Mvkooij (overleg | bijdragen) op 23 dec 2010 om 11:32
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2009
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
Genrereality, human interest
Decennia2000-2009
Lengte25'00
MediumtelevisieBeschrijving

Presentator Erik van der Hoff en zijn dochter Sascha van der Hoff reizen af naar het Afrikaanse Malawi. Vader laat zijn dochter, een 16-jarige typische Nederlandse tiener, zien hoe hoe het er in een land waar twee derde van de bevolking onder de armoedegrens leeft, aan toe gaat. Ze bezoeken een plaatselijk plattelandsziekenhuis waar ze patiënten en personeel volgen. Daarnaast trekken ze het indrukwekkende land in.

Sponsor Cordaid wil de gezondheisdzorg voor vrouwen in Afrika belichten en heeft in NET5 een zender met de juiste doelgroep. In het plattelandsziekenhuis van het plaatsje Mua volgen Erik en Sascha dan ook voornamelijk vrouwelijke patiënten, een kwetsbare groep in ontwikkelingslanden. De vrouwen zijn de spil waar gezinnen om draaien, maar worden vaak als ondergeschikt gezien. Hoewel veel situaties waarin de vrouwelijke patiënten verkeren zeer herkenbaar zijn, gaat het er in Malawi een stuk primitiever aan toe dan in Nederland. Daarnaast leven vader en dochter mee met artsen, verloskundigen en de onlangs aangestelde, jonge ziekenhuisdirecteur. Erik en Sascha ontmoeten bijzondere mensen, die ondanks hun soms schrijnende situaties krachtig zijn en de moed niet opgeven.

Makers

Regie Ruth Gerritse, Dennis Brussaard

Uitvoerend producent Maud Geurtsen

Productie Gudo van Niekerk, Christa Bastiaan

Eindredactie Ruth Gerritse

Camera Camiel Zwart

Presentatie Erik van der Hoff, Sascha van der Hoff

ContentDivision

NET5

Achtergrondinformatie

Het programma komt tot stand in samenwerking met gezondheidsfonds Cordaid Memisa en wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO (Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) en de Nationale Postcode Loterij.