Erland Galjaard: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(16 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Persoon
{{ Infobox Persoon
| illustratie = Foot gewenst
| illustratie =  
| naam      = Erland Galjaard
| naam      = Erland Galjaard
| geboorte_datum  = 3 juni 1967
| geboorte_datum  = 3 juni 1967
Regel 15: Regel 15:
}}
}}


Nadat Erland Galjaar de middeblare school heeft afgemaakt besluit hij politicologie te studeren. Na tweeënhalf jaar stopt hij met deze studie. Zijn eerste aanraking met de media is in 1992 wanneer hij samen met [[Feike Salverda]] documentaires maakt. Daarna werkt hij mee aan ''[[Klasgenoten]]'' om in 1995 samen met [[Gerard Baars]] het programma ''[[Radar]]'' op poten te zetten. Dit programma groeit uit tot een groot succes dat het tot op de dag van vandaag nog steeds heeft.
Nadat Erland Galjaard de middelbare school heeft afgemaakt besluit hij politicologie te gaan studeren. Na tweeënhalf jaar stopt hij met deze studie.  


In 1996 gaat hij naar de commerciële zender [[Sport7]] en werkt hij een korte tijd voor het programma ''[[SBS Sport]]''. Een jaar later maakt hij de overstap naar [[RTL Nederland]] waar hij eindredacteur van het ''[[RTL Nieuws]]'' wordt. In hetzelfde jaar wordt hij hoofd van de sportafdeling van RTL.
In 1992 gaat hij samen met [[Feike Salverda]] documentaires maken. Daarna werkt hij mee aan ''[[Klasgenoten]]'' om in 1995 samen met [[Gerard Baars]] het programma ''[[Radar]]'' op poten te zetten. Dit programma groeit uit tot een groot succes dat het tot op de dag van vandaag nog steeds is.


In 2000 breekt er een nieuw tijdperk aan voor Erland. Hij wordt programmaleider van [[RTL5]].  In 2002 stapt hij over naar [[Yorin]] waar hij programmadirecteur wordt. Deze functie gaat hij in 2005 vervullen bij [[RTL5]]. In 2007 stapt hij over naar [[RTL4]] en daar is hij op dit moment nog steeds de programmadirecteur.
In 1996 gaat hij naar de commerciële zender [[Sport7]] en werkt hij een korte tijd voor het programma ''[[SBS Sport]]''. Een jaar later maakt hij de overstap naar [[RTL Nederland]] waar hij de eindredactie van het ''[[RTL Nieuws]]'' gaat verzorgen. In hetzelfde jaar wordt hij hoofd van de sportafdeling van RTL.
 
In 2000 breekt er een nieuw tijdperk aan voor Galjaard. Hij wordt programmaleider van [[RTL5]].  In 2002 stapt hij over naar [[Yorin]] waar hij de functie van programmadirecteur gaat vervullen. In 2005 keert hij weer terug naar [[RTL5]] waar hij wederom programmadirecteur is. Twee jaar later maakt hij de overstap naar [[RTL4]].
 
Onder leiding van Galjaard blijft [[RTL4]] groeien. Met behulp van verschillende zeer succesvolle programma's zoals ''[[Ik hou van Holland]]'' en ''[[The voice of Holland]]'' wordt het marktaandeel van de zender steeds groter. Er is echter ook kritiek, met name op de programma's in het genre 'hulp-tv'. NRC Handelsblad onthult in 2016 hoe RTL omgaat met kwetsbare mensen in ''[[Geef mij nu je angst]]''.
 
Begin 2018 maakt Galjaard bekend RTL te zullen verlaten. Na een sabbatical wil hij zich gaan richten op projecten rond de thema's drama, gezondheid en muziek.


===Prijzen en onderscheidingen===
===Prijzen en onderscheidingen===

Huidige versie van 15 feb 2018 om 14:52

PersoonPlaceholder.png

NaamErland Galjaard
GeborenSassenheim, 3 juni 1967
FunctiesOmroepbestuurder, Eindredacteur
Bekend vanKlasgenoten, Radar, RTL Nieuws, RTL4, RTL5
Periode actief1992 - heden
Werkt samen metFeike Salverda, Gerard Baars
TriviaHeeft een relatie met Wendy van Dijk

Erland Galjaard in de media
Oeuvre Erland Galjaard

Nadat Erland Galjaard de middelbare school heeft afgemaakt besluit hij politicologie te gaan studeren. Na tweeënhalf jaar stopt hij met deze studie.

In 1992 gaat hij samen met Feike Salverda documentaires maken. Daarna werkt hij mee aan Klasgenoten om in 1995 samen met Gerard Baars het programma Radar op poten te zetten. Dit programma groeit uit tot een groot succes dat het tot op de dag van vandaag nog steeds is.

In 1996 gaat hij naar de commerciële zender Sport7 en werkt hij een korte tijd voor het programma SBS Sport. Een jaar later maakt hij de overstap naar RTL Nederland waar hij de eindredactie van het RTL Nieuws gaat verzorgen. In hetzelfde jaar wordt hij hoofd van de sportafdeling van RTL.

In 2000 breekt er een nieuw tijdperk aan voor Galjaard. Hij wordt programmaleider van RTL5. In 2002 stapt hij over naar Yorin waar hij de functie van programmadirecteur gaat vervullen. In 2005 keert hij weer terug naar RTL5 waar hij wederom programmadirecteur is. Twee jaar later maakt hij de overstap naar RTL4.

Onder leiding van Galjaard blijft RTL4 groeien. Met behulp van verschillende zeer succesvolle programma's zoals Ik hou van Holland en The voice of Holland wordt het marktaandeel van de zender steeds groter. Er is echter ook kritiek, met name op de programma's in het genre 'hulp-tv'. NRC Handelsblad onthult in 2016 hoe RTL omgaat met kwetsbare mensen in Geef mij nu je angst.

Begin 2018 maakt Galjaard bekend RTL te zullen verlaten. Na een sabbatical wil hij zich gaan richten op projecten rond de thema's drama, gezondheid en muziek.

Prijzen en onderscheidingen

Prijs voor De Omroepman/vrouw van het jaar (2010)