Evert Nijkamp

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Evert Nijkamp

Evert Nijkamp is TV-regisseur van diverse misdaad- human interest, en reality programma's.

Evert Nijkamp wordt in 1971 geboren in Schiedam en wordt na zijn VWO drie keer uitgeloot voor de School voor de Journalistiek. Eenmaal aangenomen kiest hij voor de richting televisie. Na zijn stage bij KRO's Brandpunt, zegt hij de serieuze journalistiek vaarwel, schrijft hij een sollicitatiebrief op de achterkant van een bierviltje naar Willibrord Frequin en wordt hij aangenomen als verslaggever bij RTL4 Ooggetuige, waar hij reportages maakt over de zelfkant van de maatschappij.

Hierna maakte hij als verslaggever en regisseur tien jaar lang misdaadprogramma's voor Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hij werkt mee aan de goedbekeken uitzendingen over Joran van der Sloot, brengt beweging in een aantal onopgeloste moorden, maakt diverse onthullende dossiers over de georganiseerde misdaad en specialiseert zich in verborgen camera uitzendingen.

Hierna besluit hij om zich breder te ontwikkelen. SInds 2008 werkt hij als freelance regisseur/eindredacteur voor diverse reality- en human interest programma's, waaronder Oh Oh Cherso, Oorlog in mijn hoofd, De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld en Ilse's Veranda. De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, Ilse's Veranda, Oh Oh Cherso en Oorlog in mijn hoofd.