Frank Masmeijer

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Bvspall (Overleg | bijdragen) op 26 aug 2009 om 09:28

Ga naar: navigatie, zoeken
Frank Masmeijer

NaamFrank Masmeijer
GeborenHilversum, 25 augustus 1961
Functies presentator, quizmaster
Bekend vanHelemaal in je eentje show, De Frank en vrij show, Dinges, De holidayshow, G’oud en nieuw
Periode actief1985-1996
Werkt samen metLeontien Ceulemans

Frank Masmeijer in de media
Oeuvre van Frank Masmeijer

Ex-voetballer, ex-zanger, voormalig showmaster en tegenwoordig eigenaar van een grand café in België (Antwerpen). Frank Masmeijer bepaalt een decennium lang het gezicht van de NCRV. Hij is tevens één van de laatste entertainers met een grote show. Niet iedereen is echter fan van Frank. Paul de Leeuw en Jack Spijkerman behoren tot de groep criticasters. Evenals columnist en TV-persoonlijkheid Boudewijn Büch, deze boort hem met graagte de grond in en noemt hem bij gelegenheid zelfs “Het vierkante gebit”.

Na de HAVO behaalt Frank zijn VWO-diploma aan het voetbalinternaat van Go Ahead Eagles. In zijn tienerjaren is hij voetballer in het jeugdteam van de club. Hij speelt er twee jaar betaald voetbal als semi-prof. Daarna voetbalt hij als amateur bij FC Hilversum. In 1984 vertrekt Frank naar Mallorca en werkt daar zeven maanden als sport-entertainer in een hotel.

In 1985 maakt hij na een succesvolle screentest zijn TV-debuut als presentator bij de NCRV. Testcase voor Frank is het spelletjesprogramma de Helemaal alleen in je eentje show. Hij voelt zich als presentator als een vis in het water en met name grote shows als De holidayshow doen hem stralen. In 1989 komt Frank bij een andere bekende productie terecht als hij de presentatie van het populaire Dinges overneemt van Martine Bijl.

Het zijn gloriejaren voor Frank. Als NCRV-corryfee wordt hij een aantal malen ingezet als presentator rond liefdadigheidsprogramma’s. Zo presenteert hij (samen met Marijke Amado) Drempels weg, een grote actie voor lichamelijk gehandicapten en een showprogramma rond SOS-kinderdorpen.

In 1994 komt er abrupt een einde aan de samenwerking met de NCRV. De omroep vindt dat Frank niet meer past in de programmering; de tijd van grote shows is over. Rond zijn vertrek is veel tumult. Zo zou hij in zijn laatste show een persoonlijke vriend een droomreis laten winnen.

Na zijn afscheid van de NCRV maakt Frank nog een aantal programma's voor de WDR. Ook komt hij terecht in de stal van producent John de Mol ten tijde van Sport7. Voor de sportquiz Aanvalluh!!; neemt hij dertig afleveringen in één week op. Veel worden er niet gezien. Na drie maanden houdt de zender op met bestaan en dit betekent ook het eind van Frank op de televisie.

Discografie

Frank Masmeijer (1995).