Gebruiker: Samba-boy

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Samba-boy (Overleg | bijdragen) op 30 mrt 2010 om 22:09

Ga naar: navigatie, zoeken

Jordy van Eijndhoven (Den Bosch, 7 juni 1995) is scholier op de Sancta Maria Mavo in Den Bosch. Hij is op het web bekend onder de nickname Samba-boy of MrSambaboy. Zijn hobbies zijn zingen, computeren en televisie/videohobbyisme.

In 2004 groeide deze laatstgenoemde hobby gestaag door de komst van de website Omroepers.nl. Dat is anno 2010 goed te merken. Tegenwoordig heeft hij (onofficieel) een van de grootste ongelabelde videobanden(VHS)-verzameling in Nederland. Een exact aantal is nog nooit genoemd en waarschijnlijk ook niet te noemen, maar van Eijndhoven grapt zelf wel eens "Gok maar op een getal met minstens 4 cijfers". Het grootste deel bestaat uit zelf opgenomen videobanden vanaf de jaren '90 tot aan 2008 (Dit vanwege de komst van een HDD-recorder zomer 2008), maar soms krijgt hij daar van vrienden/familie een partij bij, waar meestal materiaal uit de jaren '80 of '90 op staat.

Hoewel naarstig opzoek heeft van Eijndhoven nog geen Betamax-, Video 2000-, of VCR-recorders in huis. Waarschijnlijk vinden zijn ouders dat ook wel erg veel van het goede. Vanwege het bezit van al dit materiaal strijdt van Eijndhoven al jaren om een verhuizing naar een grotere kamer in huis, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Op dit moment is van Eijndhoven, net als mede-hobbyist Michel van Dijk, langzaam bezig de collectie af te bouwen en over te stappen naar het moderne tijdperk.

Begin 2009 maakte Van Eijndhoven zijn televisie-debuut op op het scherm, bij Ik wed dat ik het kan. Als groot fan van de Nederlandse artiest Frans Bauer, wedde Van Eijndhoven dat hij alle liedjes van Frans Bauer aan de intro van het liedje kon herkennen. Hoewel er enkele verwarring ontstond tijdens de uitzending, bleek van Eijndhoven op het eind de weddenschap toch behaald te hebben en ging naar huis met 1000 euro. Naast fan is van Eijndhoven zelf ook liefhebber van het zingen van Nederlandstalige liedjes. Dit liet hij al duidelijk merken in Ik wed dat ik het kan, maar ook voor een optreden in de pauze van opnames van Bananasplit in 2010 draaide hij zijn hand niet om. Ook heeft hij op mogen treden in Tabula Rasa, het programma van Terror Jaap bij internetzender Studio Vlemmix.

Al voor de bouw van De Beeld & Geluid-Experience was van Eijndhoven erg enthousiast over het archief dat Beeld & Geluid conserveert, digitaliseert en bewaart. Hij was dan ook erg blij met de komst van De Beeld & Geluid-wiki. Het is volgens eigen zeggen een aanwinst voor de Nederlandse geschiedenis van radio en de televisie en is blij dat hij zijn steentje er aan heeft kunnen bijdragen.

Jordy van Eijndhoven wenst u een fijn bezoek op De Beeld en Geluid-Wiki.