Gekkenbriefje

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Evdanker (Overleg | bijdragen) op 14 apr 2009 om 11:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Televisiedrama van regisseur Rogier Proper, gebaseerd op de novelle 'Zorg dat je een gekkenbriefje krijgt' van schrijver Ger Verrips. Het gedeeltelijk autobiografisch...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Televisiedrama van regisseur Rogier Proper, gebaseerd op de novelle 'Zorg dat je een gekkenbriefje krijgt' van schrijver Ger Verrips.

Het gedeeltelijk autobiografische boek zorgde bij publicatie voor nogal wat rumoer. Het boek gaat over Willem van Jossen (gespeeld door acteur Esgo Heil), een student lichamelijke opvoeding, die probeert op psychische gronden afgekeurd te worden voor militaire dienst. Hij wil niet uitgezonden worden naar Nederlands-Indië. Uiteindelijk belandt hij in een militaire psychiatrische inrichting, waar hij alsnog met de politionele acties in Indonesië wordt geconfronteerd.

                Zie voor overige acteurs het persoonsnamenveld.

Ger Verrips De hoofdpersoon probeert op psychische gronden afgekeurd te worden voor militaire dienst. Hij niet wil worden uitgezonden naar Nederlands-Indië.

Proper Uiteindelijk belandt hij in een militaire psychiatrische inrichting, waar hij alsnog met de politionele acties in Indonesië wordt geconfronteerd. Rogier Proper maakte er een adequate televisiebewerking van.