Hansje Bunschoten: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 23: Regel 23:
===Radio en televisie===
===Radio en televisie===


Ze gaat aan de slag als kleuterleidster en combineert dit met een baan als sportverslaggever bij het KRO-radioprogramma ''[[Goal]]''. In 1987 maakt ze haar debuut op televisie. Bij de KRO gaat ze naast [[Aad van den Heuvel]] het televisieprogramma [[Sport op vrijdag]] presenteren. Vanaf dat moment zal ze lange tijd radio en televisie blijven combineren. Ze blijft sportprogramma's maken maar begeeft zich ook op andere terreinen. Ze gaat radiodocumentaires maken voor het programma ''[[Damokles]]'' en regisseert ''[[Teevee studio]]'', dat wordt gepresenteerd door [[Rémi van der Elzen]].
Ze gaat aan de slag als kleuterleidster en combineert dit met een baan als sportverslaggever bij het KRO-radioprogramma ''[[Goal]]''. In 1987 maakt ze haar debuut op televisie. Bij de KRO gaat ze naast [[Aad van den Heuvel]] het televisieprogramma [[Sport op vrijdag]] presenteren. Vanaf dat moment zal ze lange tijd radio en televisie blijven combineren. Ze blijft sportprogramma's maken (''[[Studio Sport]]'', ''[[Sportjournaal]]'' en [[Vak M]]'') maar begeeft zich ook op andere terreinen. Ze gaat radiodocumentaires maken voor het programma ''[[Damokles]]'' en regisseert ''[[Teevee studio]]'', dat wordt gepresenteerd door [[Rémi van der Elzen]].


===Bijzondere verhalen===
===Bijzondere verhalen===
Regel 29: Regel 29:
In de jaren 90 maakt ze ''[[Ik hou van jou]]'' dat in 2001 terugkeert als ''[[De liefde]]''. Ze noemt dit in een interview in 'de Volkskrant' haar lievelingsprogramma. Ze interviewt hierin doodgewone mensen over de vraag 'Wat betekent liefde voor jou?'. Het levert openhartige gesprekken op, naar eigen zeggen omdat ze oprecht nieuwsgierig is en ook bereid is iets over zichzelf te vertellen.  
In de jaren 90 maakt ze ''[[Ik hou van jou]]'' dat in 2001 terugkeert als ''[[De liefde]]''. Ze noemt dit in een interview in 'de Volkskrant' haar lievelingsprogramma. Ze interviewt hierin doodgewone mensen over de vraag 'Wat betekent liefde voor jou?'. Het levert openhartige gesprekken op, naar eigen zeggen omdat ze oprecht nieuwsgierig is en ook bereid is iets over zichzelf te vertellen.  


De interesse voor de bijzondere verhalen van gewone mensen komt ook van pas als regisseur en eindredacteur van ''[[Taxi]]'' en ''[[De rijdende rechter]]''.
De interesse voor de bijzondere verhalen van gewone mensen komt ook van pas als regisseur en eindredacteur van ''[[Taxi]]'' en ''[[De rijdende rechter]]'' of als interviewer in ''[[Het gevoel van de Vierdaagse]]''.  


Naast de bijzondere verhalen van gewone mensen is Bunschoten geïnteresseerd in de gewone verhalen van bijzondere mensen. Voor ''Damokles'' maakt ze portretten van kleurrijke figuren die achteraf niet zo veel van haarzelf en de luisteraar lijken te verschillen. Bijzondere mensen portretteert ze eveneens in ''Anders begaafd'' (1998) en ''Lieverdjes'' (2000), waarin ze respectievelijk licht verstandelijk gehandicapten en jeugdige topsporters interviewt.
===Documentairemaakster===


Een enkele keer maakt ze een kortlopende serie over een maatschappelijk thema. In ''Anders begaafd'' (1998) en ''Lieverdjes'' (2000) interviewt ze respectievelijk licht verstandelijk gehandicapten en jeugdige topsporters interviewt.Een enkele keer maakt ze een documentaire. Toeval of niet brengt dat haar twee maal naar Indonesië. ''Sporen van gevoel'' gaat over lepra op Sulawesi, ''Schaduw van de vulkaan'' over lepra in Oost-Java.


===Ongeneeslijk ziek===


Een enkele keer maakt ze een documentaire. Toeval of niet brengt dat haar twee maal naar Indonesië. ''Sporen van gevoel'' gaat over lepra op Sulawesi, ''Schaduw van de vulkaan'' over lepra in Oost-Java.  
In 2016 is Hansje Bunschoten een van de geïnterviewden in het programma ''[[Kijken in de ziel]]'' - Op de drempel waarin [[Coen Verbraak]] personen interviewt die ongeneeslijk ziek zijn.


[[Category:personen|Bunschoten, Hansje]] [[Category:presentator|Bunschoten, Hansje]] [[Category:eindredacteur|Bunschoten, Hansje]] [[Category:regisseur|Bunschoten, Hansje]]
[[Category:personen|Bunschoten, Hansje]] [[Category:presentator|Bunschoten, Hansje]] [[Category:eindredacteur|Bunschoten, Hansje]] [[Category:regisseur|Bunschoten, Hansje]]

Versie van 28 sep 2016 16:29

PersoonPlaceholder.png

NaamHansje Bunschoten
GeborenHilversum, 3 mei 1958
FunctiesPresentator, Eindredacteur, Regisseur
Bekend vanIk hou van jou, Teevee studio, Vasten!, Taxi, De rijdende rechter, Maskers af
Periode actief1980 - heden
Werkt samen metKees Jansma

Hansje Bunschoten in de media
Oeuvre van Hansje Bunschoten

Jeugd

Als tiener is Hansje Bunschoten een succesvol zwemster. Op haar veertiende neemt ze deel aan de Olympische Spelen in Múnchen. Op haar vijftiende beëindigt ze haar carrière als haar moeder die ook haar coach is overlijdt aan kanker. Ze ziet zichzelf niet trainen met een ander dan haar moeder. Na haar middelbare school wordt ze kleuterleidster. Eigenlijk wilde ze naar de Toneelschool.

Radio en televisie

Ze gaat aan de slag als kleuterleidster en combineert dit met een baan als sportverslaggever bij het KRO-radioprogramma Goal. In 1987 maakt ze haar debuut op televisie. Bij de KRO gaat ze naast Aad van den Heuvel het televisieprogramma Sport op vrijdag presenteren. Vanaf dat moment zal ze lange tijd radio en televisie blijven combineren. Ze blijft sportprogramma's maken (Studio Sport, Sportjournaal en Vak M) maar begeeft zich ook op andere terreinen. Ze gaat radiodocumentaires maken voor het programma Damokles en regisseert Teevee studio, dat wordt gepresenteerd door Rémi van der Elzen.

Bijzondere verhalen

In de jaren 90 maakt ze Ik hou van jou dat in 2001 terugkeert als De liefde. Ze noemt dit in een interview in 'de Volkskrant' haar lievelingsprogramma. Ze interviewt hierin doodgewone mensen over de vraag 'Wat betekent liefde voor jou?'. Het levert openhartige gesprekken op, naar eigen zeggen omdat ze oprecht nieuwsgierig is en ook bereid is iets over zichzelf te vertellen.

De interesse voor de bijzondere verhalen van gewone mensen komt ook van pas als regisseur en eindredacteur van Taxi en De rijdende rechter of als interviewer in Het gevoel van de Vierdaagse.

Documentairemaakster

Een enkele keer maakt ze een kortlopende serie over een maatschappelijk thema. In Anders begaafd (1998) en Lieverdjes (2000) interviewt ze respectievelijk licht verstandelijk gehandicapten en jeugdige topsporters interviewt.Een enkele keer maakt ze een documentaire. Toeval of niet brengt dat haar twee maal naar Indonesië. Sporen van gevoel gaat over lepra op Sulawesi, Schaduw van de vulkaan over lepra in Oost-Java.

Ongeneeslijk ziek

In 2016 is Hansje Bunschoten een van de geïnterviewden in het programma Kijken in de ziel - Op de drempel waarin Coen Verbraak personen interviewt die ongeneeslijk ziek zijn.