Herman Koch: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Persoon | illustratie = | naam = Herman Koch | geboorte_datum = 5 september 1953 | geboorte_plaats = | overlijden_datum = 13 december 2012 | o...')
 
Regel 17: Regel 17:
 
}}
 
}}
  
Is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Voordat hij bekend wordt als acteur en televisie maker in de serie Jiskefetheeft hij er al wat jaren radio opzitten bij de VPRO. Hij is vaste medewerker van het programma Borat waarvan 251 afleveringen worden gemaakt tussen 1990 en 2005. Borat is de voorloper van Jiskefet op radio. Hij is goed in het maken typetjes met een Duits accent en zet Prins Bernhard neer als een muzikant van Popmuziek. Hij verhuisd op z'n tweede  naar Amsterdam en begint zijn middelbare schoolopleiding op het Montessorie Lyceum maar wordt na wangedrag van schoolgestuurd. Studeert een aantal maanden Russisch en werkt in Finland op een boerderij.Al voor zijn Radio en Televisie activiteiten schrijft hij romans en korte verhalen onder pseudoniem en is columnist voor de Volkskrant. In 2005 mag hij de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal schrijven.
+
Is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Voordat hij bekend wordt als acteur en televisiemaker in de serie Jiskefetheeft hij er al wat jaren radio opzitten bij de VPRO. Hij is vaste medewerker van het programma Borat waarvan 251 afleveringen worden gemaakt tussen 1990 en 2005. Borat is de voorloper van Jiskefet op radio. Hij is goed in het maken typetjes met een Duits accent en zet Prins Bernhard neer als een muzikant van Popmuziek. Hij verhuisd op z'n tweede  naar Amsterdam en begint zijn middelbare schoolopleiding op het Montessorie Lyceum maar wordt na wangedrag van schoolgestuurd. Studeert een aantal maanden Russisch en werkt in Finland op een boerderij.Al voor zijn Radio en Televisie activiteiten schrijft hij romans en korte verhalen onder pseudoniem en is columnist voor de Volkskrant. In 2005 mag hij de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal schrijven.
  
 
====Bibliografie====
 
====Bibliografie====

Versie van 4 mrt 2013 om 13:42

PersoonPlaceholder.png

NaamHerman Koch
Geboren, 5 september 1953
GestorvenArnhem, 13 december 2012
FunctiesSchrijver Acteur Radiomaker Televisiemaker
Bekend van Borat","Jiskefet"
Periode actieftot Heden
Werkt samen metKees Prins , Michiel van Romeyn
Triviagetrouwd met María del Rosario

Herman Koch in de media
Oeuvre van Herman Koch

Is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Voordat hij bekend wordt als acteur en televisiemaker in de serie Jiskefetheeft hij er al wat jaren radio opzitten bij de VPRO. Hij is vaste medewerker van het programma Borat waarvan 251 afleveringen worden gemaakt tussen 1990 en 2005. Borat is de voorloper van Jiskefet op radio. Hij is goed in het maken typetjes met een Duits accent en zet Prins Bernhard neer als een muzikant van Popmuziek. Hij verhuisd op z'n tweede naar Amsterdam en begint zijn middelbare schoolopleiding op het Montessorie Lyceum maar wordt na wangedrag van schoolgestuurd. Studeert een aantal maanden Russisch en werkt in Finland op een boerderij.Al voor zijn Radio en Televisie activiteiten schrijft hij romans en korte verhalen onder pseudoniem en is columnist voor de Volkskrant. In 2005 mag hij de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal schrijven.

Bibliografie

1985 - De voorbijganger, verhalen

1989 - Red ons, Maria Montanelli, roman

1991 - Hansaplast voor een opstandige, de beste verhalen van Menno Voorhof

1996 - Eindelijk oorlog, roma n 1998 - Geen agenda, verhalen

1999 - Het evangelie volgens Jodocus, columns

2000 - Eten met Emma, roman

2001 - Schrijven & drinken, verzamelde verhalen

2001 - Dingetje, columns

2003 - Alle verhalen, verhalen

2003 - Odessa Star, roman

2005 - Denken aan Bruce Kennedy, roman

2009 - Het diner, roman

2010 - De ideale schoonzoon, columns

2011 - Zomerhuis met zwembad, roman

2012 - Korte geschiedenis van het bedrog, de verhalen, verzamelde verhalen