Het Klokhuis

Uit B&G Wiki
Versie door Bas agterberg (overleg | bijdragen) op 5 feb 2008 om 15:12 (Nieuwe pagina: == 1988 - == Dagelijks informatief jeugdprogramma waarin de meest vreemde, maar ook voor de hand liggende onderwerpen door middel van heldere reportages, geestige sketches en kwali...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

1988 -

Dagelijks informatief jeugdprogramma waarin de meest vreemde, maar ook voor de hand liggende onderwerpen door middel van heldere reportages, geestige sketches en kwaliteitsvolle liedjes worden behandeld: van klapschaatsen en drumcomputers tot het inblikken van groente en kernenergie. 'Het Klokhuis' start in 1988 als aanvulling op 'Sesamstraat' en 'Het Jeugdjournaal', omdat er behoefte is aan een programma met meer verdieping. De presentatoren bezoeken altijd een plek die met het onderwerp te maken heeft. Geestelijk vader is Piet Geelhoed. In 1998 wint het programma de Ere-Zilveren Nipkowschijf.


Sketches

Voor de acteurs zijn in de loop der jaren bijna dertig verschillende typetjes bedacht, zoals de tantes To en Ta (Joost Prinsen en Aart Staartjes), Tante Tiny (Sylvia Millecam), Yvette de Vriesch (Loes Luca), De Orgelman (Edwin Rutten), Benema (Hans Kesting), Alberdingk Thijm (Gijs de Lange), Boy Zonderman (Frank Groothof), Kwelder (Harry van Rijthoven) en Mevrouw van Dam (Wieteke van Dort).

Presentatoren

Bas Westerweel (1990-1994) Jeroen Kramer (1993), Monique Hagen (1994), Klaas van Eerden (2002), Margreet Beetsma (2002), Jetske van den Elsen, Ernst van Pasch (2003), Yvon Japsers (1994-2000), Marjolein Macrander, Hans Zuydveld

Maker Eindredactie Piet Geelhoed (1988-1995), Loes Wormmeester (2004- ) Produktie Tieke Walsh Samenstelling Jan Kok

Regie Onder andere: Gisela Mallant Herbert Blankesteijn, Rob van Trier, Roland Postma, Walter Goverde, Eric Blom

Artikel in NRC NEXT naar aanleiding van 20 jaar Klokhuis [1]