Het gulden schot: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 17: Regel 17:
 
=== Beschrijving ===
 
=== Beschrijving ===
  
[[Lou van Burg]] (Onkel Lou) maakt dit spel razend populair in Duitsland, voordat hij zijn thuisland onveilig maakt met hetzelfde concept. Pijl en boog  zijn hiertoe op een camera gemonteerd. Eén van de kijkers thuis kan via een telefoonlijn instructies geven om dit vizier te richten ("lager, lager, naar links, nee, ik zei links"), om dan het commando 'Vuur!' te geven. Daarop wordt het schot gelost. En dan is het raak of niet. Een technisch hoogstandje in 1964. Niemand vermoedt dan nog dat dit idee decennia later naam zal maken als 'interactieve televisie'.
+
Presentator [[Lou van Burg]] (Onkel Lou) maakt dit spel vanaf 1964 razend populair in Duitsland, voordat hij zijn thuisland onveilig maakt met hetzelfde concept. Pijl en boog  zijn hiertoe op een camera gemonteerd. Eén van de kijkers thuis kan via een telefoonlijn instructies geven om dit vizier te richten ("lager, lager, naar links, nee, ik zei links"), om dan het commando 'Vuur!' te geven. Daarop wordt het schot gelost. En dan is het raak of niet. Een technisch hoogstandje in 1964. Niemand vermoedt dan nog dat dit idee decennia later naam zal maken als 'interactieve televisie'.
  
Als charmante Lou zijn Duitse assistente zwanger maakt wordt hij ontslagen. In 1968 neemt [[Kees Schilperoort]] de presentatie over. Voor een éénmalige terugkeer in 1984 ter gelegenheid van de Nationale Hartweek is [[Henny Huisman]] de gangmaker.
+
Als de charmante Lou zijn Duitse assistente zwanger maakt wordt hij ontslagen. In 1968 neemt [[Kees Schilperoort]] de presentatie over. Voor een éénmalige terugkeer in 1984 ter gelegenheid van de Nationale Hartweek is [[Henny Huisman]] de gangmaker.
  
 
=== Makers ===
 
=== Makers ===

Versie van 2 sep 2020 om 13:08

Periode1965 - 1968, 1984
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpelprogramma
Decennia1960-1969, 1980-1989
Lengte24'00"
MediumTelevisie
Leader 1984 Shot 1984


Beschrijving

Presentator Lou van Burg (Onkel Lou) maakt dit spel vanaf 1964 razend populair in Duitsland, voordat hij zijn thuisland onveilig maakt met hetzelfde concept. Pijl en boog zijn hiertoe op een camera gemonteerd. Eén van de kijkers thuis kan via een telefoonlijn instructies geven om dit vizier te richten ("lager, lager, naar links, nee, ik zei links"), om dan het commando 'Vuur!' te geven. Daarop wordt het schot gelost. En dan is het raak of niet. Een technisch hoogstandje in 1964. Niemand vermoedt dan nog dat dit idee decennia later naam zal maken als 'interactieve televisie'.

Als de charmante Lou zijn Duitse assistente zwanger maakt wordt hij ontslagen. In 1968 neemt Kees Schilperoort de presentatie over. Voor een éénmalige terugkeer in 1984 ter gelegenheid van de Nationale Hartweek is Henny Huisman de gangmaker.

Makers

Presentatie Lou van Burg (1965-1968), Kees Schilperoort (1968), Henny Huisman (1984)

Regie Nico Hiltrop (1984)

Productie Joop van den Ende (1984)

KRO