Het milieu en de glimlach

Uit B&G Wiki
Versie door Marijn (overleg | bijdragen) op 4 okt 2009 om 20:58
Periode2007
Beschikbaar in archief
GenreProgramma
Decennia2000-2010
Lengte29'50"
MediumTelevisie


Beschrijvingen

Praatprogramma waarin presentator Maurice Knegtel rond de tafel gaat met drie specialisten op het gebied van milieu en met hen de actuele milieuproblematiek bespreekt.
Knegtel gaat in gesprek met prof. Dr. Matthijs Schouten, hoogleraar Ecologie en Natuurherstel, drs. Sabine Voogd, lobbyist Duurzame Ontwikkeling van Oxfam Novib en drs. Joop Oude Lohuis, klimaat- energie- en duurzaamheidexpert. Hij legt hen verschillende algemene vragen voor over de milieuproblemen waar we als mensheid mee kampen; wat zijn de feiten en de gevolgen? Op deze manier probeert Knegtel sommige verwarringen en/of misvattingen op te helderen die zijn ontstaan rond het thema milieuproblematiek. Verder vraagt hij hen naar hun ideeën over oplossingen op mondiaal niveau, maar ook waarmee we ervoor kunnen zorgen dat de milieusituatie niet verder verslechtert.
De titel van het programma slaat op één van de uitspraken van de uitspraken van bijzonder hoogleraar prof. Dr. Schouten tijdens het programma. Hij maakte met een anekdotisch voorbeeld duidelijk dat alles dat een individu doet zijn uitwerking heeft op de wereld; ook voor een beter milieu kun je klein beginnen.

Makers

Presentatie/ redactie: Maurice Knegtel
Camera: Abdel El Khadar, Ynke Piersma, Hayettin Orgun
Geluid: Willem Muller, Eric Pierens
Schakeltechniek: Geert Kistemaker
Beeldtechniek: Marcel Rethmeier
Lichtontwerp: Bernd Wouthuizen
Belichter: Johan van Steen
Projectmanager: Jurgen Seijlhouwer
Productie: Bircan Unlu
Regie: George Schouten
Eindredactie: Babet Vanloo

Achtergrondinformatie

Maurice Knegtel heeft een achtergrond in de Wijsbegeerte en is gekwalificeerd Sensei (Zen-leraar). Hij heeft drie boeken geschreven over spiritualiteit in het dagelijks leven. Sinds 2006 is hij werkzaam als programmamaker bij de Boeddhistische Omroep Stichting, waarin hij ook vanuit deze invalshoek uiteenlopende thema’s aan de kaak stelt.